Pages

Thursday, June 30, 2011

PAGI YANG SELAMAT

Salam kasih sayang.. Sarapan apa pg ni? Kak es makan roti canai . Wah! Tinggi kalori tuuu.. Bukan selalu pn. Match pula dgn nescafe krg manis dpagi yg dingin ni. Fuhh sgt nikmat weh.. Sekali nk byr RM3.50! Adus terasa sangat mahal. Teringat 8yrs back RM5 breakfast utk satu family kecil tau untuk menu yg sama. Gaji naik? Naik setahun RM50. Anak2 btambah. Keperluan hidup meningkat. Belum cerita minyak kete yg naik setahun ntah brp kali. Bukan nak mengeluh tp tu lah kannn.. kenyataan yang terpaksa dihadapi.

16 comments:

NasZ said...

betul la kak..saya yang bujang lagi ni pun terasa gak..itu blum kawin lagi..tak tau la..

MOHD NASER.com

FasiHaH SupiaN said...

hmm,,, kos sara hidup makin tinggi.....

Ieda Al-Habsyi said...

lama plak dah rasa tak mkn roti canai, esok pagi nak pegi beli lah :)

siti kektus said...

mahalnya kak sampai 3.50.

akak order roti canai sardin ea. hehe *sibuk je*

risa said...

ekekeke...dah sama dengan plak entri kite ni kak es..pasal kuih pon makin kecik..adehhhh

Hans said...

tu la pasal
gaji nak naik susah
harga barang naik senang je

Kisah Joyah Dan Bedah

Kakzakie said...

Masa makan rasa sikit je kak Es kan, tapi bila bayar mak aii... macam harga lunch dah.

Sebab itu Kak Es nak tahu kakak dari breakfast, lunch semua bawa bekal. Kadang kakak masak dlm ofis. Nak jimat punya pasal:)

sarah-najwan said...

saya mkn nasi berlauk + ikan masin..

sgt sedapppp...

mas saari said...

semua makanan mahal2 dah sekarang kak...saya hari tu beli bihun kosong utk anak2 pun kena RM4.00 sebungkus!

Rtp Farra Arisha said...

dah lama tak makan roti canai :))

Kalamhati said...

btul tu kak...gaji naik ciput je..tp brg naik mencanak2..tp hidup perlu kita teruskan..huhuhu

Nini Hartini said...

apa lagi. Jommm bersih!

hahaha

Rai said...

bersihhh..jangan tak bersihhh..

hahahaha...

risa said...

kak es pi mana neh?? nape tak berupdate?

ani said...

thanks...dh sampai pun hadiah ditangan...

http://aqilaqilahduniaku.blogspot.com/2011/07/hadiah-ga-dari-kak-es-nesloo.html

aleen aiden said...

wuih,da lame xmakan roti canai...hu3