Pages

Friday, June 3, 2011

Jumaat datang lagi

Hari Jumaat yang sentiasa dirindu..muncul jua.
Alhamdulillah diberi peluang menyedut udara di hari ini.

Kak Es suka hari Jumaat.
Pintu langit terbuka untuk hamba2 Nya... banyakkan berdoa. Jangan jadi hamba yang sombong.
Allah suka kita merayu meminta dari Nya.

Hari ini kalau kita amalkan surah al-kahfi, akan diampunkan dosa jumaat ini hingga jumaat akan datang.
Banyakkan selawat kalau nak baginda memberi syafaat kelak...ok

Pagi2 dah sibuk hantar anak2 ke kelas karate. Nak tunggu ke, nak balik... balik lah. Banyak kerja kat rumah nak bereskan.
2 jam mereka disana. 2 jam lah Kak Es karate kat dapur . Jenguk2 apa yang ada. tung tang tung tang...
siap lah sup ayam bersama cendawan , sambal belacan berulamkan timun jepun. Buat air laici untuk anak2 dan kopi susu untuk abi mereka. Letak dalam freezer.
Dah siap!!

Berkejar ambil mereka kat sekolah pulak.
Balik prepare pula baju untuk hb gi solat Jumaat.
Pokok dah 2 hari tak belai2....pi belai pokok kejap. Terapi sebenarnya menjaga pokok. Hati senang , mata pun relax tgk kehijauan pokok.

Kamu dah create aktiviti untuk hari ini ? balik kampung ? jalan2 ?
Jom la kongsi....

7 comments:

Citarasa Rinduan said...

selamat tengahari kak es...

pelbagai rupanya aktiviti kak es, dgn menu2 yang menyelerakan..
ayu bari nak update blog, sarapan pagi masih ada....

tapi tetap masak lauk pauk, siapa nak makan entah?? hahha

dan.. ayu sempat buat bingka pisang.. (nie nak siapakan entry sempat jalan2 rumah kak es dahulu)

petang nak ke tjmart, belanjer bahan basah..
walau citarasa rinduan bercuti...
ayu tak ada masa cuti....

so... tangan dan kaki sentiasa bergerak 12 jam.

bersama kak Es said...

kak Es respek betul la dgn kekuatan ayu. Sibuk dgn suami , dgn kedai, sempat lagi BW dgn kengkawan... aduss
macam ayu ada 28jam sehari..huhuhu

moga ayu terus bersemangat :)

JIJI YU said...

wohoho.anak2 akak masok kelas karate..dasat..

sarah-najwan said...

saya baru siap makan..masak simple ajo sb hubby xbalik mkn..hehe

tang pokok bunga..hubby saya yg rajin belai2..saya tukang tgk ajo..huhu

plan nk blik klate rabu depan..sehingga itu..jadi suri rumah ajo kak saya ni sementara cuti skol ada lagi..hehe

opppss..ada tugas penting iaitu tanda ketas exam...byk lagi tapi malas sgt..asik nak bertenet ajo..hantu betul fesbuk nge blog ni..huhu

Afikah Aziz said...

amboi kak es,anak2 masuk kelas karate,kak es pun karate gk erk kat dapur hik3x...

p/s : sedapnye sup ayam dan cendawan lame xmkn....teringin ;p

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe baru dua entri jumaat ni..heheh...

cikgu awin said...

salam...my xtvt lak..
sabtu tghri nie,nak g hantar rombongan pertunangan my brother in law..selesai je,terus balik kampung!!!!!yahoo!!!!nak ikut x?tgu kepulangan i hari selasa nie ye..sok ptg,nak lepak kt tg balau ngan anak2 n adik beradik.bbq???kat umah mak jer..lepak,borak n memekak