Pages

Tuesday, June 7, 2011

Hargailah ... kelak anda akan DIHARGAI :)

Salam a'laik ...

kenapa perempuan ni sensitif sangat kalau pasangan tak ingat tarikh lahir ? tarikh anniversary , tarikh bertunang tarikh itu , tarikh ini .... penting sangat kah ??

Hmmmmm .... ayat cam nak cari gaduh je :(
Tak lah ... ayat telinga kera yang kerap kali jadi topik hangat bila bersembang hehehe

Sentimental value ...
Rasa dihargai ..

Hati orang perempuan lembut .. senang nak ambil hatinya. Jika dia rasa dirinya dihargai ,
suami nak air .... bukan dapat air kosong ~ tapi akan dapat air kopi susu
bukan setakat buka kan stokin ~ boleh tolong potong kuku lagi
bukan setakat nak minta siramkan pokok kesayangan suami ~ malah dia siap taruk baja dan belai pokok tu (walaupun dia tak suka) :P

Pendek kata kalau perempuan/isteri tahu dirinya dihargai dia sanggup memperhambakan dirinya utk suami. Kak Es bagitau suami kak Es kelemahannya mengingat tarikh penting ... nak elak dari lupa tulis dalam organizer , set kan reminder ( hihihi ... teruknya Kak Es ) tak teruk mana puuunn...senangkan nak setkan benda tu. Bukan lah kata dah tiba hari tu nakkan emas permata, intan berlian, kereta Wish, rumah banglo .... tak !! Sangat faham dengan kekangan kehidupan, wish pun cukuplahhhhh....i mean ucapan selamat. Kalau dapat buat surprise lagi BEST !!  ( demand la pulak ! )

Itu awal2 kawen ..macam2 nak kena bagitau. Nampak simple tapi kalau dari awal kita dapat berkomunikasi dengan baik ... senang nak faham pasangan kita :)

Sebenarnya nak ceritakan yang ni je .....


Suami Kak Es dapat ni semalam sebab jaga kapal dari Korea. Nampak ceria airmuka sebab dapat hadiah ! Hb minta Kak Es bukakan... tak pe, abang buka lah. Kan hadiah tu untuk abang. 
Senyum je dia ...


kotak pun dari Korea .. apa pulak la dalamnya. Jangan benda tak halal dah lerr ..


Nike Sport Towel !!

Abang .... walaupun hadiah tu towel ( Kak es pun boleh bagi ! ) tapi seronokkan masa dapat hadiah tu ..
Kerja keras abang nak jayakan projek tu terasa dihargai kann ...?
Abang pun tak harap sangat hadiah kannn... tapi bila orang bagi abang rasa saaaangaattt seronok , 
betul tak ??

Cam tu la ayg rasa ...
Terjawab tak kenapa abang kena ingat tarikh penting tu ??
Tak berat kannnn ??


Fuhhhh!!! 
Nasib baik Korean tu bagi hadiah !

P/S :  Smile and say nothing :)

30 comments:

solomolo said...

sy still ingat tarikh2 penting...
tarikh lahir ahli keluarga...
orang yang saya sayang...
dan memang seronok kalo dapat hadiah...

mas saari said...

betul tu...
kita kena hargai orang yang di sekeliling kita baru kita akan rasa dihargai!

harrazdani said...

setuju dengan kak es...perlu menghargai sebelum dihargai...kalau ingin dihargai tetapi tidak menghargai kelak akan mencurigai.

Lulu caldina said...

Blog ni dalam lulu-pages.. :)

Sunah Mohammad said...

wahhhh~ seronoknye dapat hadiah~ nak gak ade orang yang ingat tarikh2 penting kita kan kak es?

Nini Hartini said...

errrr kenapa kotak tu mcm tulisan jepun je kak?

bersama kak Es said...

@ Nini Hartini
oww..Jepun ke ?
lupe lak tini kan pandai tulis korea.. akak pun tak tahula korea ke, jepun ke, adik beradik lah tuuuu
ekeke

bersama kak Es said...

@ solomolo
bagus la kalau dah dipratikkan dari muda2 ...
akhlak yang baik,kekal kan ok :)

bersama kak Es said...

@ mas saari
kan mas :)
baru lah senyum jekkk memanjang

bersama kak Es said...

@ harrazdani
wahhh..bestnya kata2 tu.
jgn mencurigai ye :D

bersama kak Es said...

@ Lulu caldina
Lulu pun dah dlm bloglist kak Es :)

bersama kak Es said...

@ Sunah Mohammad
bukan nak jugak... akak nak SANGAT hahaha

rasa syookkk je kan? :)

sarah-najwan said...

semua tarikh penting tu saya ingat..tapi hubby saya jenis bukn yg romantik atau sentimental orgnya..dr kami kwn sampai anak 4..gtu aje pesennya..jadi saya faham..

walaupun dia xigt..diam2..dia ada ucapkan jugak setiap hari pnting tu..hehe..tapi saya heran gak..camne dia igt sb asal nk isi apa2 borang pasti tanya saya..hehehe

saya xkisah sb dah tau dari awal lagi.yg penting saya tau dia syg saya ketat2..hehe

dan yg ironinya..saya pun pesen gtu jugak..sekadar ucapan..xde hadiah2..ehhe

tapi semua itu bergantung pada oranglah yer..semua org ada pendpt masing2..ikut keselesaan amsing2..

Kalamhati said...

bestnyee dapat adiah..=)

DrSinga said...

:)
saya..
bukan setakat ingat kan..
siap mintak hadiah yang kita nak lagi!

kalau tak.. takut ntah apa apa yang di beli..

bersama kak Es said...

@ sarah-najwan
Kak Es kisah !! ekeke
siap paksa lagi ingat tarikh .. tapi paksa yg tak nampak cam paksa la :P

bersama kak Es said...

@ Kalamhati
kalau hari2 dapat pun tak syok kannn

bersama kak Es said...

@DrSinga

doc!!!

hahaha..saya suka camni.
All out pastu tak yah nak gaduh2 lagi. Telus !!
hehe

fRaMe+LenSeS said...

tumpang happy ni kak.. hhihi. :)

GreenAppleKu.com said...

Tq sebab sudi singgah komen di blog saya yer..

Shiela Firdaus said...

kak es ♥♥

Fitri Senin said...

setuju...!!!!

Pak Syahot said...

lngkah yg bijak ble kak es set reminder dlm hp suami...nnt nk suh bkal isteri pon wat mcm tulah..hhihi

Melur Jelita said...

Korea ka Jepun ni Kak Es jelita? hehehe

bersama kak Es said...

@ fRaMe+LenSeS
happy go lucky :)

bersama kak Es said...

@ GreenAppleKu.com
sama -sama kasih :)

bersama kak Es said...

@ Shiela Firdaus
shiela >.<

bersama kak Es said...

@ Fitri Senin
yeahh!!

bersama kak Es said...

@ Melur Jelita

tu la.. hb kena jaga 3-4 kapal . korea jepun suma ada ..
tak tahu mana satu yg kasi ni. ingat korean... tini kata tulisan jepun

may be kapal jepun kot. hari tu makan2 kapal korea...tu yg kak es ingat korean yg bagi kat dia hehe

Nini Hartini said...

owhhh mcm tu. xpe..ni tulisan jepun ni :)