Pages

Wednesday, June 15, 2011

Sibuk la sangat!!

Hari ni hari sibuk .
Tapi rasa seronok dapat berbakti.

Hb Kak Es semalaman cirit birit semalam. Pagi ni dah lesu sangat badan. Kak Es bawak ke klinik dan temankan jumpa doktor.
Mungkin exhausted sangat kot sampai jadi macam tu... kesiannya ( sebak juga )
Cirit birit, muntah , sakit kepala demam , sakit tekak bla bla..
Doktor terpaksa rehatkan Hb 2 hari....

Balik terus selak balik resepi Che Mat ... baru2 ni tgk bubur nasi dgn telur+kucai tu ...

Minta izin keluar sekejap jumpa member discuss untuk business bulan puasa ni.
Petang ni nak gi MBJB nak cari tapak pasar Ramadhan ... cari duit nak raya !!

Dah habis meeting balik ... buatkan air, kasi makan yang ringan2 dulu sementara kak Es sediakan bubur nasi.
Singgah tengok kawan2 5 minit ... nanti malam kak Es balas kunjungan. Terima kasih sudi hadir ...

Wordless pic memang menyelamatkan .... hehehhe
Suka sangat baca komen dan pandangan masing2 ulas tentang gambar. Mencetuskan idea menarik !
Kreatif dan comellll je korang komen ;)

OK dah times up! nak sambung masak pastu siapkan tugasan .

Malam nanti ketemu lagi ya ... :)

Nak pinggan ???? Nah !!

27 comments:

FasiHaH SupiaN said...

tp kehidupan yang bz tu kadang2 seronok, xadalah nak buang masa...

Cik Rose Cute said...

Kak Es Makan apa sampai cirit-birit...hehehe...Tak pedih ke punggung asyik membuang jer....

Aku Ibu Muda said...

baru perasan...tak follow lg blog kak Es rupanya :)

Sunah Sakura said...

akak, heheh... saya da panjangkan sampai 9 malam...

Rai said...

kesiannya..semoga hubby kak es cepat sembuh..encik somi saya pun tak sihat..demam semalam..

mas saari said...

takpe kak, utamakan keluarga dulu!
blog boleh sambung bila free nanti..

Fitri Senin said...

semoga hubby cpt sembuh

Sue said...

huuuuuu.... saje je kak es ni...saya dah le belum santap lagi...sentap ni... :X

JIJI YU said...

ahaha..nanti nak bagi gambor howt punye..awekkuu

Melur Jelita said...

Kak Es jelita,
akak mai nak pujuk adik jelita. tak boleh nak join GA adik jelita sebab brok lemao sangat.Mohon maaf ya.
InsyaALLAH lain kali akak cuba.
tahniah ! dah semakin maju dan popular!
Jangan lupa bayar zakat ya..ekeke

visitme@FaTiN cOrNeR said...

bz ye kak es harini..hehe..suka tgk kak es post entry pasal mknan..hehe..

Nini Hartini said...

wow..bisnes apa tu? hehe

kak...ada dpt msg utk prog nisa' KT tak? kak es terlibat sbg fasi ke tak?

bersama kak Es said...

@ FasiHaH SupiaN
seronok dan puas kan ?

bersama kak Es said...

@ Cik Rose Cute
yang lain tak gitu ... hb sorang je. dia makan kat opis kot

bersama kak Es said...

@ Aku Ibu Muda
akak ok jek hehe

bersama kak Es said...

@ Sunah Sakura
tak sempat jugak dik oii

bersama kak Es said...

@Rai
tak sembuh lagi la Rai..
kesian la pulak akak nengok. harap cepat la cure ..
thanks

bersama kak Es said...

@ mas saari
kan masss... keluarga no#1

bersama kak Es said...

@ Fitri Senin
ameen... tima kasih fitri :)

bersama kak Es said...

@ Sue
ala sue..makanan org sakit je punnn..
kak Es pun tumpang sekaki..sedap ooo hahaha

bersama kak Es said...

@ JIJI YU
awek tecik tu ok laaa..takde sape nak marah ... ha!! hehehe

bersama kak Es said...

! Melur Jelita
akak memang tauuu.. majuk dgn akak. org letak kat blog pilihan pun dia tak perasan ... hhuhu

bersama kak Es said...

@ visitme@FaTiN cOrNeR
sebab kak Es pun suka tgk anak2 makannn .. rasa mcm chef lak hehe

bersama kak Es said...

@ Nini Hartini
bisness ...syyyhhhhttt!
masih dalam perancangan hehe

no fon akak sim rosak. kalau diorg infom melalui fon mmg tak tahu la akak. Tini kena gi KT ek?

Fasi kat Ulu tiram aritu dpt la jemputan :)

gedek! said...

makan obat ya...?

jangan ngelat!

risa said...

kesibukkan tu kadang2 melupakan kite pada menda2 yg menyesakkan kan kak es..lebih baik sibukkan diri dengan keluarga dari sibukkan diri dengan hal org lain..peace

wa khairul onggon said...

Say aklu demam mmg saya suke mkn bubur.. Yg lain tak boleh masuh hehe :P