Pages

Sunday, June 5, 2011

BLOGGER TAK BOLEH PERGI JAUH

Salam a'laik ...

Pagi ni Kak Es goreng nasi je..
Masukkan sosej sikit ... udang sikit ( nak nampak byk jgn letak sekor ) hehehe
Batang celery ... hujan2 ni, masak apa pun makan lajuuuu  je.

Anak2 Kak Es tak memilih sangat bab makan. Apa Umi masak, diorg makan je. Tak kisah sangat. Yang kisah, jangan Umi tak masak sudah.
Dah start Rejab ni ... nak kena kuatkan semangat berpuasa. Bulan Rejab bulan Allah. Banyak fadhilat puasa bulan ni. Selain warm up utk kita sambut ramadhan yang bakal menjema tak lama lagi. Moga-moga sempat lah kita berjumpa Ramadhan bulan yang penuh keberkatan.

Kawan2 Kak Es ada dah yang bersemangat prepare belajar buat biskut raya. Yang dah pandai buat tu, tgh cari biskut2 yang menarik utk di jual. Kak Es ?? hihihi kalau buat 100 biji , belum sempat biskut masuk ke balang, 50 biji tu dah sah2 masuk perut anak2.
Bila nak berniaga ?? Tolong jual boleh la :)

Baru 3 bulan berblogging ... bulan pertama tu rasa seronok sangat dapat ramai kawan. Lepas tu berblog walking baca cerita2 kisah pengalaman , kisah keluarga sangat menyentuh hati, kisah suka duka...Best! Masuk bulan ni dah macam2 pulak ragamnya ... terlatah juga la tgk blog yg Kak Es tak sangka2. Tak tahu la pulak tujuan mereka nak up traffic.
cam na la gayanya blogger yang dah bertahun2 menghadapi fe'el bloggers lain kan. tabahnya mereka mengharungi semua ni.
Mereka yang ikhlas je mampu bertahan dalam dunia blog ni .. ataupun mereka yang hati kering . 2 2 golongan ni boleh bertahan lama rasanya. Kalau Kak Es ??? ntah la dapat bertahan ke tak.... itu belum diserang ANON , DIK NON , LALAT LEBAH NYAMUK lagi.... huhu

Moga blog Kak Es terus hidup dan yang paling Kak Es bersyukur, Kak Es dianugerah kawan2 yg penuh rasa kasih dalam jiwa mereka.

Terima kasih sangat2 :)

12 comments:

JIJI YU said...

haha dha strt prepare biskut..hamboi2..

Sunah Mohammad said...

dah tak tau nak up entri apa...

meaw said...

kak es..tahniah kak da 3 bulan berblogging....sebelum2 ni pon banyak lagi cerita yang tak berapa nak suka...contoh anon tu haa,kalau musim anon,pehhhh! nak cubit manja-manja je si anon tu, kutuk ni,blogger tu la,blogger ni la...macam2 kak dunia blogging ni,apapon,tahniah kat akak ... <3

sarah-najwan said...

dekat nk posa dah kan..
ganti posa lum lagi..igt minggu bukak skol nk ganti..hehe

kuih raya saya main tunjuk dan hulur $$ aje..nk buat sdiri..mahaplah sb peralatan pun tarak..hehe

bab berblog..walaupun saya stat berblog jun 2009..selama sethun saya seorg yg baca ..then julai 2010 baru saya aktif sakan..kumpul folower..dan spt skrglah blog saya..

berblog mmg buat saya gembira..saya juga xsangka..saya bole menulis dlm alam maya..dan saya juga telah berjumpa rakan blogger maya ke alam realiti..sgt gembira..serangan cik anon xpenah kene lagipun ada anon yg komen itu ialah kwn saya yg xde blog..

hepi2 blogging..
**terpanjang pulak komennya..

Melur Jelita said...

Blogger tak boleh nak pergi jauh? nak ke mana tu..akak suka hati akak je ...main belasah...syok sendiri...tegur sapa akak nak tegur..menjadi diri sendiri..he he he

アヌム ちゃん said...

moga kak es lebih bersemangat berblog :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe dulu tak tahu apa itu dunia blog dan takot nak berblog, bila dah masuk dan dah jelajah banyak blog baru tahu...macam2 hal berlaku dalam blog ni...ranking tak kesah yang pntg blog awe bersih,ceria dan ramai suka :)

SyafzMagz.com said...

nak biskut jugak! dah siap nanti boleh post kat sini tak? :)

saya no komen pasal anon tu, sebab tu pandangan diorang. (pandangan saya je ni)

idup kak es!!

Kakzakie said...

Baguskan walau tak bertemu tapi tahu cerita perkembangan teman hanya melalui blog.

dott said...

amboi , awalnya prepare biskut raya :D

Zik said...

mahu order kuih raya satuee.. hehe...

Mr.Kerro said...

yang byk tak bertahan lama tu sbb niat mrka berblog tu tak btul.. awal2 start blog niat nk crik duit.. sbnrnya tak salah, tapi kalu buat blog entri tak berkualiti mcmne nk dpt duit ye tak.. hadesss