Pages

Tuesday, November 1, 2011

Semudah 1 2 3 ...

Mudah kan kira 1 2 3...
anak kak es yang kicik tu ... puuuunnn pandai nak kira 1 2 3.
Macam tu lah , mudah tak mudahnya nak sediakan KEK COKLAT MOIST.

Nak2 sekarang dah nak dekat raya haji. In case nak bawa balik umah mertua ke, nak ajak kawan makan kat umah ke, nak bagi kawan hubby makan ke ( nak amik hati hubby, tak salahkan raikan kawan2 dia ) ... haaa!!nak berPOTLUCK dengan teman2 ke...sangat2 la Kak Es suggest yang INI


Produk orang Islam. Kawan Kak Es yang buat sendiri tepung kek ni. Insya Allah HALAL tanpa was2.

Best sangat sebab 

1. Mudah
2. Cepat


3. Siap ada kaedah nak hasilkan kek tu camne...

4. Paling best SEDAP dan MURAH beb !!

Tepung kek yang seberat 780g ni boleh menghasilkan kek 1kg++ .
Biasanya kalau kita nak kek camni 

RM30 paling murah la.. 
Kalau tak nak deco2 tu... RM28

tapi beli tepung kek ni dengan hanya

RM10 !!! 

dah boleh buat cam kek kat atas tuuu... tolak bunga2 purple tu je.
Memang puashati dan berbaloi....

Packaging sangat simple je so korang mmg tak tanggung la cost packaging sebab tu la murah banget.
2 kaedah nak masak kek ni... boleh pilih
1 - KUKUS
2 - BAKAR

mana2 yang mudah :)
 tak perlu guna handmixer...godek dengan sudip je !


P/S : kalau nak by POSLAJU boleh diusahakan hanya tambah RM7 bagi sebungkus
tapi kalau beli 3 bungkus hanya RM8.5 je untuk pos. ( macam duit minyak la tu )

SMS ke 012-9959046



9 comments:

JIJI YU said...

mknanya...geng bujang bergetah cam jiji pon leh wat r ni

FasiHaH SupiaN said...

wah jimat masa dan tenaga nieee

mas saari said...

wah! menarik ni...sesuai utk orang yang tak pandai buat kek cam saya ni!

iSWa said...

Fuh sedap nih.. kite nk cuba resepi yg kite teringin sgt nk buat tu.. then, nnt kite order yg ni plak, okey!

bersama kak Es said...

@JIJI YU : bujang kalo takde getah pun insya ALlah buat kompom jadik.
Wat lerr amik ati bakal mak mertua :)

bersama kak Es said...

@ FasiHaH SupiaN : tu la kannn, kalau dah spare kat umah. kawan halo je kita dah boleh kacau ngan sudip pastu kukus. ting ! tong ! (door bell) dah boleh hidang dahhhh :)

bersama kak Es said...

@mas saari : Mas , sedap cam beli kat bakery tauuu hehehe.

bersama kak Es said...

iSWa : No sweat dear...anytime nak roger2 akk eh :)

nurdani said...

mudah dan cepat tu sangat penting untuk si bujang.hehe