Pages

Tuesday, June 28, 2011

BILA LAGI ???



Umi bila kita nak puasa ni ..? Dah tak sabar nak sambut Ramadhan .
Tak lama lagi dah ... kemungkinan 1hb 8 .

Boleh tak nak praktis sekarang ? Esok nak puasa la..
Boleh . Ni kan bulan Rejab. Kalau puasa dapat pahala .

Macam mana ni nak niat untuk praktis ... macam ni boleh dak " sahaja aku berpuasa esok hari untuk praktis sesaja kerana Allah Taala "
Errkkkk.... niat tu sapa lak dok ngaja.

Angah tanya je . Kan apa yang kita nak buat tu kena ikut niat .
Ye la ... tapi tak la spesifik camtu . Niat la untuk berpuasa sunat bulan Rejab :)

Umi dah habis ke ganti ?
Errkkkk ... adusssss. belum huhuhu , esok kita puasa sama2 ye nak.



NOTE : Pesanan penaja , hadiah2 akan dipos esok. Topup pun akan release esok juga insya Allah. Terima kasih atas kesabaran menanti yeeee :D

20 comments:

sarah-najwan said...

hehe..saya ada 5 ari lagi..

JIJI YU said...

puasa2 jugak..tapi bulan puase ni kan salunye bulan membazir.

bersama kak Es said...

@ sarah-najwan
sama lah kita mama sarah

bersama kak Es said...

@JIJI YU
kak Es masak satu jenis lauk. pastu nanti berkembang jadi 2 3 jenis... ohhh suka2

Atiqah Sa'ahiry said...

ne idea dari kita,

bulan puasa = bulan membazir sebb ikut nafsu masing-masing,,

tapi bestlah puasa rejab boleh melatih diri untuk puasa ramadhan

tetapi bila dah ada kat kampung makan je..

puasa qadha dah setle..alhamdulilah..wee

FasiHaH SupiaN said...

jom2 puasaa..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

seronoknyer anak kecil nak puasa praktis.bagus mendidik diri bersabar,esok bulan ramadhan tak la melepek kan akak!

fRaMe+LenSeS said...

Nadh semalam. hari ni lupa niat.. huu.. syg toi. padahal dari pagi sampai ke ptg tak makan. T.T

Cik Ecah said...

kak Es jomm kte puasa sanme2 heeee

azila said...

wahh..K.Es...zla lom abis ganti lg ni.minggu dpn startttt..hehhe

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ahakz kak!! sy ada blnce 3 hari lg..

cept2..

Kakzakie said...

Kak Es... dgn anak-anak kalau tak straihgt forward itulah jadi niat puasa praktis. Hehe....

Sebenarnya mereka tahu sesaja nak menguji kita kan...

Aku Ibu Muda said...

tak lama je lagi kan...

Rai said...

warghh..tetiba teringat puasa nazar tak abis lagi..aritu terberenti lepas tu terbarai.. hahaha..

DrSinga said...

jom posa!!

risa said...

last year saye penuhh!!! sebab menyusukan dak mia..cuma ponteng dua hari....ekekeke

Norhisham Nordin said...

uisshhh... betul arrr.. rindu bula pose...

suha said...

yeay!sem ni dpt pose kt umah sbb cuti sem..mau masak mcm2 lalala (^_^)

solomolo said...

kitorang satu family jarang beli juadah berbuka kat luar...
selalu Mak Munah masak je...

Farihah Ahmad said...

comelnyaaaaaa anak umi ehe.


bape umor kak es tu?