Pages

Friday, June 24, 2011

BILA SI ISTERI BERBLOG.. SI SUAMI dan ANAK ?

KLIK BEN kalau nak JOIN

Apa yang si isteri kena tulis ? cuba ceritakan bagaimana anda meluangkan masa di rumah .. Yelah , camana nak habiskan masa dengan anak anak , suami pastu blog .. Haaa.. ada kawan kawan nak tau tuuu... hehehe.. Pastu , si suami tak membebel atau tak kisah ke ? Camana anda leh 'jinak'kan bebelan si suami tu.. haaaa.. hehehe..




Wah!! Segmen mencabar nihhh ..


I'll try BEST !


Kak Es nak berblogging waktu pagi tu sekejap je lepas hantar anak sekolah. Sebab Nak tunggu ASST hehehe ... dah dating dengan ASST yang best tu . Biasanya ambil masa dalam 30 minit upload any entries and make it auto publish. Tapi kadang2 tu terlajak juga ke 1 jam.
Pastu sambung la buat kerja2 rumah . Yang penting masak dulu sebab Hb balik makan tengahari setiap hari.
Kalau cepat masak dan settle cepat curi2 masa blog walking sementara tunggu Hb sampai. 
Dah Hb selamat makan ... teruskan kerja2 rumah yang tak settle , tapi kali ni laptop ON je hahaha. Dasat !!


Petang amik anak balik sekolah ... 
Pastu siap2kan barang untuk berniaga sebelah malam. Malam lepas Isyak dah boleh mengadap blog2 dengan aman dan damai.


Kalau hari minggu ... anak2 layan PC tgk movie , Hb Kak Es playing his guitar sambil dengar dari youtube and of coz laaaa Kak Es ngadap blog. Setelah semua puas hati dengan minat masing2 , pastu kami keluar ambil angin petang sama2 .


Setakat ni Hb takde masalah dan support je. Dia tak kisah asalkan kak Es masak untuk dia dan anak2. Tanggungjawab tak boleh diabaikan. Itu je ... life is short , ENJOY with all good things  >_<

22 comments:

Eera Shera said...

asal boleh bahagikan masa, tarak hal la nak blogging kan

Lulu Caldina said...

Majulah Blog untuk keluarga dan negara..yeah...

aku dan segalanya said...

GO KAK ES GO...HIHIHI

Alya Esprézzo said...

hehe..walaupun dah jadi isteri, masih lagi boleh berblog kan? hehe happy blogging sis! :)

meh jemput dtg umah ! hehhe.. www.alyaesprezzo.com

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

selamat berblogging...



http://ladybirdakaluply.blogspot.com/2011/06/bila-isteri-berblogsi-suami-dan-anak.html

[sutera kasih] said...

jgnlah mak sy suka berblog, kang xmakan sy hihihi

Melur Jelita said...

Salam Ka Es jelita...wah masuk juga ASST! Pasti Hilman Yong nak jumpa juga Kak Es jelita,camna sekali pun...hehehe
Nak tanya,adakah Kak Es jelita berblog kerana ASST? hehehe

bersama kak Es said...

@Melur Jelita
Kak ES berASST kerana blog hehehe

Nasib baik berblog.. boleh promot hilman dan Intan :D

bersama kak Es said...

@ Eera Shera
betul tu eera .. no hal lah!

bersama kak Es said...

@ Lulu Caldina
yeahhh ...setuju ;)

bersama kak Es said...

@ aku dan segalanya

wahh!! supportive sungguh ..cayalah!

bersama kak Es said...

@ Alya Esprézzo
berblogging itu terapi kannnn alya :)

bersama kak Es said...

@ ˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ
Terima kasih angelina jolie :)

bersama kak Es said...

@ [sutera kasih]
kak Es berblog terus masak yg best2 sebab dah jumpa byk resepi menarik :)

Lelord said...

btul2 janji pandai bahagi masa ok la kan

leyzajamil said...

hidup blog kak es, sehari kalau tak jengah blog kak es memang tak sah..
huhu tp sy sedey sbb tak menang hadiah GA hari tu..huhuhu

~iz~ said...

salam kenal...
dan selamat berblogging:)

mas saari said...

betul tu kak..tanggungjawab jangan sesekali diabaikan!

jom baca cerita Mas!
http://www.massaari.com/2011/06/bila-si-isteri-berblog-suami-dan-anak.html

aizamia3 said...

sebenarnya hidup ni senang, cara bagaimana macamana kita nak corakkan hidup kita.. yang penting saling memahami.. ;)

ariana's said...

Salam ziarah. Dari segmen yg sama:)

FasiHaH SupiaN said...

hebat jugak kak es nie.....

Ameh Wahab said...

Sorry..keretapi lambat~!!
hehehehe..

http://ordinary-ameh.blogspot.com/