Pages

Monday, May 9, 2011

Wajah bertopeng

2 hari yang meletihkan.

Kak Es and the geng kena jadi urusetia sukan. Cuaca yang sangat panas sekarang ni sangat2 membakar kulit. Dah macam udang kena bakar...habis merah kulit muka akibat kepanasan yang teramat.

Bila renung sejenak....alamak! ini baru panas dunia dengan jarak matahari 149.669.000 kilometer . Muka dah macam ni..hanya dalam tempoh beberapa jam..
Kalau kat padang masyhar nanti dengan jarak matahari sejengkal dari kepala, 1 hari pun bagaikan 100 tahun..
Ya Allah..permudahkanlah hitungan amal ku.


Sangat menginsafkan....


Perit kulit muka. Hasil pencarian rupa-rupanya timun boleh membantu meredakan kepanasan dan sunburn. apalagi, Kak Es pergi cari timun untuk me'mask' kan muka. Jadilah mcam ni


pinjam jap dari Mr. Google

wahhh...sangat mewah rasanya. Sejuk dan nyaman sekali.
Anak Kak Es yang kecil tu dah mula menyoal kenapa comot ? kenapa letak timun kat muka , tu kan benda makan ? Haisshhhh..umi tak leh cakap ni.
Masih lagi dengan soalan2 yang tak henti-henti. Last last ...Kak Es ambik timun tu tempek kat muka dia.
"sejuk la umi!!!"

Sebab tu lah umi tempek nak bagi umi muka umi sejuk ok...keh keh keh.

Terus diam dan sambung tnegok TV. 
Ohhhh..leganya daku.


P/S : buah apa lagi Best kalau buat masker eh....

18 comments:

mcm ni lah said...

ermm lama tak pakai topeng,. kalo pakai topeng zorro tu blh ke? hehehe

ainnoraini said...

saya pun suke gak pakai topeng mcm tu..tapi kadang2 jer la...bile time rajin..

bile timun tak de anak yg kecik tu suruh maknye ni letak bawang kat mate tu..huhuhu...

Melur Jelita said...

Buah durian kak Es jelita..ekeke

JIJI YU said...

mueheh umi salu suh pakai tapi aku degil jgk..eheh

bersama kak Es said...

@ mcm ni lah
zorro??
boleh jugak sambil mencantas Z hihi

bersama kak Es said...

@ainnoraini
Kak Es pun bukan rajin no
terpaksa juga dah tgk muka berbelang2 dah hahaha
kang fengsann hsband tgk muka berbelang2

letak bawang pastu tumis sekali ek..kelaka la anak comel ainnoraini

bersama kak Es said...

@ Melur Jelita
wehhh nak tempoyakkan muke boleh aaa calit durian..

nanti lah minta Hilman blendkan hahaha

bersama kak Es said...

@ JIJI YU
Ji, ko tu mmg degil2 ayu...
best memasker kan muka...soh la umi tempekkan :P

Farhan Zulhusmi said...

hehehe....
ada2....buah hati sesuai letak kat muka...hehehe

アヌム ちゃん~~ said...

haha..kelakar pulak anak kak es..xpernah lg tempek2 dgn timun..musim panas nnt boleh try la.heheee

Nini Hartini said...

ermm..ada prog ape tu kak es? muktamar ke?

ermm timun potong2 ke bland hancur?

NadiRah said...

comot lah mama nih!!!

bersama kak Es said...

@ Farhan Zulhusmi
buah hati simpan dlm hati :D

bersama kak Es said...

@ アヌム ちゃん~~
timun jepun sedap dan rangup..
sambil ttempek pastu kunyah ekeke

bersama kak Es said...

@Nini Hartini
Sukaneka tapi letihhhh layankan anak2 comel itu

kalau blend tini campur susu segar sket.
Kalau potong just tempek je pastu baring dan Zzzzzz kehkehkeh

bersama kak Es said...

@ NadiRah
comot tapi hingus tak leleh okeh :)

Nini Hartini said...

owhh sukaneka. ermm, sama dgn kak wena ke?

bersama kak Es said...

@ Nini Hartini
ha ah ...menguruskan anak2 murid dia itu