Pages

Sunday, May 15, 2011

Hantaran Tinggi


Emak kepada Minah : "Yerlah... anak saya blajar lulus universiti.... tak nak
bilang baper... tapi biar lah patut-patut.... selalunya yang belajar tinggi dalam lingkungan 10 Ribu.... tapi ini lah satu satunya anak pompan saya.... harap harap paham jerlah~"

Emak kepada Mat : "Saya paham maksud awak... tapi saya harap awak pun paham lah yer... kalau terlampau tinggi harus ditangguhkan nanti... biarlah dicepatkan biar jauh dari maksiat..."

Emak kepada Minah : "Kalau awak tak mampu... Anak saya nie bukan tak laku...
ada banyak lagi yang tunggu.... dah lah harga rendah.... nak cepat pulak
tuh... apa nanti orang cakap..."

Mat : "Yerlah makcik... Makcik nie jual anak ke kereta? Takda macam
gini.... SEKARANG jugak saya DOWNPAYMENT 2 Ribu... Saya bawak balik anak
makcik.... Malam nie saya TEST DRIVE DULU SEMUA.... kalau dalam semua
BAIK.... Jangan cakap 10 RIbu 12 Ribu pun saya letak... tapi kalau dah
LEMAU, ENJIN PUN TAK BAGUS tuh anak makcik DENGAN DEPOSIT DEPOSIT semua
MAKCIK boleh simpan!!"

P.S: kalau your parents ada plan buat ni mcm, suggest to them to advert
via 'ClassiFied Ads'. Insyallah ada yg mampu & sudi 'melanggani' iklan
anda.

Sumber : 1 of my friend email  ;) . KEJADIAN NI 5 years back !!

17 comments:

JIJI YU said...

muahah siap nak test drive..naseb baek le parent si die tak mintak tinggi2..ikut kemampuan je katenye..

qucachahir said...

hehe..alamak...
apo ney.. ;)

bersama kak Es said...

@JIJI YU
Ji , 1 dalam seribu nak kate gitu tau ~ikut kemampuan.
bertuah la ko , Ji

bersama kak Es said...

@ qucachahir
jangan tak caya..dik qucha
mmg ade sampai gaduh2 kes gini ;(

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

keh3..siap test drive lg.tgk 2 sket pandai msk ke tak?jgn hantaran jek harap tinggi .

bersama kak Es said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
kejadian ni 5 years back.
sekarang ni 10k tu sangat biasa. dah rata2 harga tu...

susah la dah nak dapat below 8k.

ainnoraini said...

ikut harga semasa jugakkan...

baru2 ni pegi meminang untuk anak saudara ok la...tak ler melambung2 tingginye...

ape2 pun ikut kemampuan..

Nini Hartini said...

mmg geram ye klu mak bpk letak hntrn mcm nk jual anak. konon sbb zmn skrg barang mahal. dah tau, buatlah sederhana. ni nak gah jugak.

Ask said...

Dtg serbu.. Wah~ Follow u.. hehe.. Jom tgk "Aku Anak Mak".. =) http://renunganask.blogspot.com/

P/S: ini bagus tuk kesedaran bagi mereka2 yg masih berfikiran gtu.. huhu~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

skrg ni takat SPM jek pun...nak belas2..hahaha..mereka lupa kot , sebaik2 wanita adalah yg hantaran nya rendah.wat majlis nak grand2..tu ler psl

waN Mohd Salim said...

http://www.penulissenja.com/2011/05/header-baru-untuk-pembace-setis-ps.html

kak es ps review dan sila amik hadiah kat entry ni okay ..

wassalam

penulis senja

iEtaFAkyR@ said...

haihh.. mcm2 tp mmg ini sume realiti, byk kes cenni i dengar kak. apapun kena sepakat la, baru berkatttttt. jgn nanti di belakang hari ungkit mengungkit pulak. uhuhhuhuu

bersama kak Es said...

@ Lydia Miza(Aidyl Azim)
tu laa..kadang tak agak2 letak tinggi tapi anak satu hapa pun tak tau canne??

bersama kak Es said...

@ ainnoraini
ikut harga semasa...hmm

jangan sampai berhutang kira okeh la , kan..

ikut Islam mudah :)

bersama kak Es said...

@Nini Hartini
point nya kat situ... tini mmg sangat memahami.
buat sederhana dah la...
GAH tapi pastu....errrmm

bersama kak Es said...

@ Ask
thanks for walking around :)
nnti Kak ES tterjaahhh :)

mungelily said...

heheee...
hantaran sy InsyaAllah sekadar yg mampu...;p