Pages

Saturday, May 7, 2011

Syoknya PEGANG



Kak Es selalu kalau jalan-jalan tengok couple yang belum berkahwin berpegangan tangan erat,makan suap menyuap, pastu renung-merenung (meremang bulu roma aiiii)

rasanya macam nak je cakap kat diorang...
"dik...jom kita pi jumpa kadi jom. Nikah terus"

bukan apa, kalau macam tu lah mereka boleh terus pertahankan hingga disahkan ijab dan qabul...
isshhh..menangis semua Jeneral Prebet SETAN SETAN

Betul..bukan Kak Es main-main. Kak Es sangat harap pasangan macam ni segeralah berkahwin. Sebabnya  jika dengan ikatan suami isteri yang sah, saat berpegangan dengan penuh kasih itu...gugurlah segala dosa-dosa kerana kekuatan Cinta itu.

Tapi sangat malang...ikatan belum ada tapi pegangan tangan tu umpama menempah sesuatu yang Sangaattt menakutkan, menjelikkan....

“Ditikam seseorang dari kalian dikepalanya dengan jarum dari besi, itu lebih baik dari pada menyentuh seorang wanita yang tidak halal baginya.” [HR. ath-Thabrani].

Sebenarnya inilah mukadimah terjadinya zina...
Syaitan sangat licik menyucuk hati anak2 adam dengan membiasakan perkara2 yang Haram ini jadi biasa.

Bila dah terjadi perkara yang tak patut terjadi.....
akan berangkai-rangkai lagi kejahatan yang sebelumnya tak terlintas dan terbayang akan berlaku. Sampai ke kemuncak kejahatan...si ibu sanggup membuang bayi.

Dah ada beberapa email yang Kak Es dapat menyuarakan kerisauan tentang kandungan tanpa bapa. Kalau dah terlanjur jangan teruskan hingga membunuh. Bertaubatlah.....

Yang masih terselamat dari termengandung...hentikanlah sebelum datangnya malaikat mencabut nyawa. Allah masih sayangkan kamu memberi sedikit waktu untuk berhenti dan bertaubat. Pulanglah ke pangkal jalan

Yang masih bahagia berpegangan tangan..henti kanlah. Banyakkan berpuasa dan solat di awal waktu. Moga Allah peihara kamu semua juga Kak Es

P/S : Sayang kamu kerana Allah 

21 comments:

senyumSOYA said...

smoga allah lindungi kita dari bnda2 tu...takut gak kdg2, takut terpedaya ngn syaitan2 ni..tp nsib baik ada kawan2 y slalu bagi nasihat..alhamdulillah~

Melur Jelita said...

Jangan mendekati zina..maka selamat la semuanya..gud point here kak es jelita!

bersama kak Es said...

@senyumSOYA
jaga diri molek :)
sentiasa bersama kawan2 yang sedia menasihati ok :)

bersama kak Es said...

@ Melur Jelita
kalau sape2 ada masalah ..
selain Kak Es boleh juga curahkan kat Melur Jelita..
nasihatnya sangat Jelitasss

we've got the same point :D

aliarosli said...

nauzubilah

semoga dipelihara

JIJI YU said...

baek pegang bai dari pegang wanita bukan muhrim

yang jauh di sana said...

hehehehehehe...teringat ada satu kali tu saya ngan suami pi tngok tayangan larut malam cerita jangan tegur...sekali malas nak balik sebab malam minggu kan jadinya kami terus check in hotel low cost(lagipon rumah ngan bandar jauh)...sekali masa tengah tido rupanya ada pegawai cegah maksiat rush hotel tu...jenuh jugak soal jawab...dgn sijil nikah tk bawak(sijil nikah kedah besar mcm sijil penghargaan tu)...kalau tk salah pahang ada mcm kad kecil size ic utk pasangan berkahwin...pendek cerita mlm tu kami lepas la...tapi nk tergelak pon ada jgk bila pikir2 balik :)

Nini Hartini said...

yg peliknya, bila dakawen xde pulak nk pegang2..

tini suke tgk mak-ayah tini. walaupun da tua still jln pgg tgn. hehe

senyumSOYA said...

insyaALLAH.. akak..
nak tnya sket bley.. off topik kot ni..
apa hukum tengok wayang? (^^! harap kak es bley bagi pndapt..

Mutiara Bernilai said...

ye kak es.
moga Allah melindungi kita.
risau juga tengok remaja zaman sekarang. pegang tangan, peluk2, cium2.

aish.

takutla sy!

nelly said...

takut lak baca ~

Lulu caldina said...

kak es, jom pegang tangan....:)

✿....rossa alina....✿ said...

mintak2 xde la buat mende2 yang bukan2 tu tapi kdg2 saye pegang2 tgn ngn tunang saye gak,mase nak lintas jalan,terpaksa pegang sebab saye takut melintas jalan.. T_T

bersama kak Es said...

@ yang jauh di sana
kalau tak salah, kite relax je..hehehe

yang takutnya kalau salah. Kak Es kawen dulu sijil nikah 1/4 A4. tapi still tak bawa puunn.

bersama kak Es said...

@ aliarosli
kalau kita jaga agamaNya Insya Allah kita pun dijaga olehNya
:) take care

bersama kak Es said...

@ JIJI YU
ko and the geng leh aaa pegang baii

bersama kak Es said...

@Nini Hartini
sweet sangat akk tgk Tini kat blog ber'geli' (ayat Jiji) dgn Ilhan.
Nikmat dapat pegang lepas kawen kan?

bersama kak Es said...

@Mutiara Bernilai
ameen..
terbaeekkk la MB

bersama kak Es said...

@nelly
bacalah adikku...

untuk peringatan bersama :)

bersama kak Es said...

@ Lulu caldina

oww...sweet la Lulu..
meh pegang tangan Kak Es meh :)

bersama kak Es said...

@✿....rossa alina....✿
bertunang masih belum dapat tiket untuk berpegangan..

Insya Allah..bismillah sebelum melintas even tak pegang tangan pun boleh selamat :)