Pages

Wednesday, May 25, 2011

Resah ...

Google


Setelah kejadian semalam mood Kak Es sangat2 tak tahu nak letak kategori apa... sedih  hiba  takut  cemas

Sampai semalam suami kak Es kata tido pun mengigau sampai nangis2. Betull...tak boleh tido tapi tak tahu apa yang berlaku.
Sangat2 down. Fikirkan balik pagi ni nak hantar anak ke sekolah.. macamana nak cari kekuatan.
RISAU
RESAH

semalam tak jalan2 blog kawan pun...buka laptop renung jeeeee blog tu 5 minit.... 10 minit.... kosong je.
Tapi blog yang dtg komen semalam Kak Es jenguk juga sekejap tanda terima kasih atas keprihatinan. Maaf sangat kalau komen Kak Es ntah apa2.

Walaupun hati masih berdebar2 tapi Kak Es perlu kuatkan semangat. Kalau anak2 tahu .... umi diorang tak kuat, mesti mereka sedih.
Waktu dan ketika ini alhamdulillah dah ok sikit-sikit. Walaupun kadang2 bayangan kejadian cemas tu terpapar juga di fikiran...terngiang2 lagi suara anak2.
Moga akan terus kuat dari detik ke detik.....

19 comments:

JIJI YU said...

kak es..bnyk2 doa..bace quran insyaALLAH tu terapi terbaek

bersama kak Es said...

@ JIJI YU

Ji, terima kasih remind kan akak. :)

~terbaekk!

Nini Hartini said...

trauma tu perkara biasa kak. lg2 melibatkan nyawa... yg perlu skrg cari blk kekuatan kak es.. InshaAllah kak es mampu hadapinya sebab Allah menguji hambanya sesuai dgn kemampuan mereka. Sentiasa berbaik sangka dgn Allah.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam kak es..
kuatkan diri ye akak sayang.byk2 ingat Allah,moga diri lbh tenang.zikir sentiasa buat diri akak tenang sikit ye kak.

azian said...

akak...
semoga semuannya akan kembali seperti sedia kala...insyaALLAH...

daddyzkool said...

bersabar dan tenang...insyaallah ok...

DrSinga said...

take care Es !!

Melur Jelita said...

Salam Kak Es jelita,

faham sangat - sangat. Tenangkan diri dan banyakkan zikir atau mengaji. Minta kekuatan dari Allah.pandang hikmah dan dari segi positifnya...pasti ada hikmah yang terselit..di antaranya kasih sayang semakin erat kan...
semakin menyayangi...
semakin menghargai...

Kakzakie said...

Oh.... padanlah semalam kakak pergi kerja jem. Tapi sampai simpang antara Johor Jaya dan Jalan ke Kota Tinggi dan ok. Accidentnya kakak tak nampak. Sampai tempat kerja kakak pun lewat semalam....

Alhamdulilah selamat. Sujud syukur hendaknya.....

bersama kak Es said...

@ Nini Hartini
akak tengah pujuk2 hati ni.
yang terlibat anak2 tu yang terkesan sangat tu...terima kasih ye tini

bersama kak Es said...

@ Lydia Miza(Aidyl Azim)
insya Allah dik...
kalau kita tak buat apa tu mmg cepat je kan benda2 tu ganggu.
dgn zikir je blh tenangkan hati
thanks dik

bersama kak Es said...

@ azian
azian...ameen
hopefully akak cepat recover. Thanks alot !

bersama kak Es said...

@ daddyzkool
insya Allah..sabar
terima kasih

bersama kak Es said...

@ DrSinga
thanks Doc!!
i will

bersama kak Es said...

@ Melur Jelita
Betul..terapi terbaik al-Quran. Semakin sebak bila mengaji. tapi alhamdulillah..makin tenang

Kak Melur Jelita, anak2 makin menghargai..lebih senang dengar cakap dan paling terharu..lama mereka menatap mata Kak Es sekarang.Alhamdulillah..kasih kami makin erat :)

bersama kak Es said...

@ Kakzakie
kejadian tu 6 lbh kak...
7 lbh tu lori tu masih di tengah hi way lagi dan bomba baru sembur cuci jalan.
pastu hi way dibuka semula hampir jam 9. Jalan still licin lagi..sy pun pelik kenapa dibuka jalan tu even tak settle. sangat bahaya.
alhamdulillah..kami tak apa2

JIJI YU said...

cam ni kak..pasa spek tu..tu contoh spek je..

die sebenarnye teknik tengok melalui lubang yang kecik..jadi fokus mata kite pon jadi cam lebih tajam..so objek akan dilihat dengan lebih sempurna.hehee

Peri PiA said...

sabar ye,la tahzan

azian said...

kak es...
dah ok???

sebenarnya sy nak tanya, keta teruk tak???tp takut akak tgh tak ok lg...

keta tak ok tak pe(bukan maksud tak pe...)asal org2nya selamat dah laaa..