Pages

Monday, May 23, 2011

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI


Sunah Mohamad : Beratur dulu..lampu hijau baru gerak ye ...

GreenAppleKu : alahai kak Sunah ..sini pun ada lampu hijau merah bagai ke? Come on la... langgar jek..nak cepat nih

Sunah pun membesarkan bebola mata tanda amaran...

Belog MTT : kat dunia ni kan semua ada law..tak kira la law manusia ke, law kerajaan ke... kita kena ikut peraturan yang dah ada..baru la smoootttthhh jek , kan Kak Es

Kak Es : Cik Belog MTT memang tak sombong. Pot pet pot pet pun ada isi tu, dengar tak GreenAppleKu

Setelah berada dalam perut LRT...

Arif Azmi : sila duduk.... saya boleh berdiri. ( ayat macho )

Kak Es : tak pe tak pe...kita berdiri. Bagi laluan Azzah duduk, penat dia seharian memasak...sedap pulak tu masakan dia especially sayur lemak :)

GreenAppleKu : ha ah duduklah cik Azzah 

Azzah : terima kasih . memang lenguh-lenguh kaki ni...tambahan pula baru je lepas gian main bowling.

Arif Azmi : Memang sepatutnya lelaki perkasa yang lain tu berdiri juga, beri laluan kepada kaum hawa.

Encik Bedak Sejuk : Eh!...saya pun perkasa juga. Duduk lah , semalam tempek bedak sejuk , pepagi ni rasa fresh jek

Sunah : Macam ni lah bagus. Ikut law .. walaupun tak ditempekkan kat LRT ni beri laluan untuk wanita, law dari hati yang baik itu lah lebih bermakna . Tepuk dada tanyalah iman

39 comments:

Citarasa Rinduan said...

wah... kreatifnya kak es...

chaiyok2..

dapat bayangkan sunnah bulatkan mata.. hahahhaha

Aidanatasya said...

wahhh.... kreatif sungguh....
nama sy tak tersenarai ke kak hehehe

bersama kak Es said...

@ Citarasa Rinduan
dapat idea baca entry kengkawan2

ayu, be strong ok.

bersama kak Es said...

@ Aidanatasya
erkk..
alahai , dik
Kak Es tak perasan ramai sangat. alolo nnti akk follow ek, jangan merajuk okeh :)

nnti ada tu yg masukkan link aida :D

qucachahir said...

wah..kak es...kreatif!
gud luck..hehe

Belog MTT said...

wahhh kreatipp ! nngeee~ skema MTT dlm cite kak es..hehe :)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah..

sy ader join gak akk..

maila jenguk..

http://nusha1706.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hihi..klu adik ada adik dpt duduk tak kak es?takut la naik LRT dlm keadaan peknen ni..sure terhuyung hayang di buatnyer.

cikki's said...

perhh cayalah!! hdehe

zieha hisham said...

hehe , idea macam-2 erkk .
chaiyokk kak .
bace cerita zieha pulak eyy nanti hehe (:

iLa suHaiLa said...

tepuk tangan utk kak Es..terselit pengajaran jugak tuu...(^^,)

Munna said...

dtg cni baca cerita...hehe gudluck kak es!

bersama kak Es said...

@ qucachahir
saje je suka hati hehe

qucha pun sama ek~ gud luck

bersama kak Es said...

@ Belog MTT
skema sket ... asyik susu skim je haha

kan ada entry sombong kat Belog mTT kan?

bersama kak Es said...

@ nuyui a.k.a miss NUSHA
dah jenguk..memang best la. good idea

bersama kak Es said...

@ Lydia Miza(Aidyl Azim)

insya Allah ada lagi yang berhati mulia..tu pun kalau bertembung dgn Ben hahaha

akk baca entry Ben ttg bagi keutamaan kat wanita

bersama kak Es said...

@cikki's
kenal2 entry blogger dulu baru Kak Es buat cerita.

~ tima kasih

bersama kak Es said...

@ zieha hisham
waaa...taknak la gi lombok

hehehe nice la entry zieha !

bersama kak Es said...

~ iLa suHaiLa
clap clap clap

hehe..dari entry diorg jugak tu

Sunah Mohammad said...

hahaha~ kak ayu punya komen!!!!

GreenAppleKu.com said...

Eeeee bestnyer, kak Es letak nama saya..tq. mUAHHH..

Azzah said...

ha ha..bagi laluan kat saya..

bersama kak Es said...

@GreenAppleKu.com

best2..hehe

bersama kak Es said...

@ Azzah
beri laluan..beri laluan

lalu la..hehehe
sedap sayur lemak :)

mas saari said...

wah! bagus...
ada pengajaran di situ!
Mas guna nama Kak Es dalam cerita Mas

mad khaz said...

wah wah, kreatif :)

boleh singgah sini juge XD

http://platunkhaz.blogspot.com/2011/05/plan-no-149-cerita-kreatif-aku-bersama.html

azila said...

ala..bestnyer.nak join..nak join..hurm, tp penaja pesan ahli keluarga dilarang join segmen:(

Cik Cempaka said...

hihi

salam perkenalan =D

muhamad hanif said...

wahahah..macam-macam punya story dah ..

Ainismaira said...

nice2.. kreatif :D

k.h.a.l.i.l.a said...

dtg sini baca cerita kak es. hehe

shopping2u said...

http://www.my-shopping2u.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html ops nama mu ada di sini.. hehe.. follow dia..

cikki's said...

pinnn pinnnn!! saya nak cari sayur lemak tepiii tepiii hee heee

saya ada createkan watak kamu dalam entry saya.. nanti senang2 buka la yer hee hee saya

saya juga suda jadi follower kamu hee hee

man yusoef said...

ketepi-ketepi!! sila bagi laluan! hahaha

Nini Hartini said...

tersion!! tini susah nau nak paham segmn2 ben ashaari. x tau knp eh.. adeiii..

bersama kak Es said...

@Nini Hartini

ala ciannyee..

tini kena letak blog ben tu kat blog tini. kalau dia buat segmen senang tini tahu...selain dari baca entry dia yang santai2.

kalau tini klik kat gambar entry ni, tini tgk la apa yang dia nak.
biasanya tajuk dia akan bagi, pastu kita copy paste je.
pastu dia suruh tempek gambar . ikut arahan tu.
pastu ikut je arahan yang lain tu. biasanya kena hantar hari tu jugak.

cara nak hantar..entry yang kita buat tu,,publish pastu copy link kita dan paste kat bahagian komen di entry Ben tu.

kat situ lah nanti senang blogger lain tgk link kita dan dtg komen atau follow. Camtu jugak kita , boleh BW tambah kawan baru dari situ.

bersama kak Es said...

* letak kat BLOGLIST tini

azian said...

kak es...
rajin betul akk es ni join...sy tak sempat nak kejor laa segmen ben tu...addehhh...

nina bobok said...

waaaaaaaa boleh nampak kreatifnyerr
urrmmmmm tak bape nak faham laaa..

n again, sapa ben ni?