Pages

Friday, May 6, 2011

Tali Pinggang Raja Sulaiman

Pernah dengar kisah sang Kancil berjaya menipu harimau pakai tali pinggang hadiah dari Raja Sulaiman ?
Masa Kak Es kecil dulu cerita2 sang kancil menjadi halwa telinga kanak-kanak zaman Kak Es...

Hari ni bukan nak cerita tentang sang kancil lagi dahhhh... kamu semua dah beso2 dah. Dah tak nak layan cerita sang Kancil.
Petang ni Kak Es sesaja nak berkongsi tentang ni haaaaaa.....



Ni anak bujang Kak Es yang kedua...ANGAH



Yang ni anak bujang Kak Es yang sulung...debab! keh keh keh
ALONG

' Umi..jangan masukkan kat blog Umi..'

Eh suke hati laaaa. Ni kan blog Umi. Nanti angah & along nak beso...blh tgk muka comot masa kecik2 dulu .
Hari ini penerimaan tali pinggang Raja Sulaiman  Karate. Baru je Kak Es masukkan bulan 3 hari tu. Alhamdulillah dah selamat grading dan layak terima tali pinggang. 
Bukan nak ajar anak jadi gengster tapi selain mereka penuhi masa lapang , Kak Es nak build up keyakinan diri mereka. Join karate ni kena disiplinkan diri selain dari melatihkan diri untuk fokus segala gerakan dalam karate.

Mungkin jua bekalan untuk anak Kak Es jika umur mereka panjang hingga bertemu zaman di mana peperangan masa tu tak gunakan senjata. Lepas ni kalau ada rezqi nak ajar berkuda pulak...
Kat mana ade Horse Riding ehhh... :)

Melur Jelita mesti tau tempat kuda-kuda ni. Anak2 nya berkuda...wahhh !! sangat suke :) 

11 comments:

De'din said...

x lama lgi belt hitam lah pula kan
kurang2 kalo ada ilmu pertahanan diri,,
sedikit sebanyak membantu dalam keadaan kecemasan

senyumSOYA said...

belajar seni mempertahankan diri ngn kuda.. macam nak siapkan diri kalau zaman dah nak kiamat.. dajjal turun semua tu..

kalau bley belajar memanah lagi bagos kan akak..(^^!

JIJI YU said...

muehhee..leh test power ke tak ni..eehe

muhamad hanif said...

waahhh..tahniahla kan..bagusbagus !!

Citarasa Rinduan said...

wah...
ayu dulu join WTF.. baru ganti kuning ayu dah grade..

so sampai skrang tak pi ikut kelas lagi..
sedih kan?

tahniah untuk ANGAH.. kak Es, yang along tu pakai bell hitam eik?

bersama kak Es said...

@ De'din
salah satu faktor juga tu nak elak dari kena buli :)

bersama kak Es said...

@senyumSOYA

memanah dah..kat sini best layan archery...RM5 pun dah boleh layaannn archery

bersama kak Es said...

@ JIJI YU
Ji..meh aa cuba.
masuk gelanggang meh..

ni bodyguard Kak Es niiii

bersama kak Es said...

@muhamad hanif
meh laa join :)

bersama kak Es said...

@Citarasa Rinduan
ayoorkk...dah pecah! awalnye CR grade hehehe

Tak pe nanti leh sambung lagi


Yang black belt tu SENSEI diorg. Anak Kak Es baru jeeee lilit tali pinggang merah :)

ct N honey said...

dulu anak ada juga belajar.anak saya sampai tali pinggang warna kuning aje,lepas tu berhenti sbb pindah sek.

Selamat hari ibu.Dah dpt hadiah?Saya dah dpt.