Pages

Friday, May 20, 2011

Bukan CARBONARA tapi CHOC CHEESE CAKE

Hari Jumaat memberi mood yang sangat positif

kak Es dah tak merungut-rungut lagi pasal tugas memasak. Masak ajelah...
Set kan kat kepala tu buat la dengan sepenuh hati. Kalau kak Es rasa cam tak puas hati kang...tulis je kat blog, nescaya ramailah yang boleh kasi feed back yang cukup melegakan hati....
Korang memang sporting :D

Dialog ibu & anak :

Hari Ibu hari tu kan umi sibuk...hari ni boleh tak buatkan kek?
rasa umi la, hari ibu ..patutnya umi yang dapat kek. Boleh rehat dan cuti , tak yah masak ( dia buat daahhh )

alaaa..tapi umi buat kek sedap ( pandai tak membodek ). kakak teringin nak makan kek coklat.
ha ah la umi....along pun nak kek coklat.
Umi, kek coklat umi buat ....angah memang suka sangat, sedappppp!
adik memang teringin kek coklat lama dahhhh.

Tiba-tiba ... dialog umi & abi
abi pun nak makan kek... tapi ciskek .
ehhh...tak dengar la suara yang last sekali tu :P

camne ni..? takkan nak buat sampai 2 bijik. ~ fengsan la umi

Ok nanti Umi try ...pi main jauh-jauh...abi pun sama hahaha

Kakak come and join with me. Yang lain tu pi lipat kain masing-masing :)


Dengan penuh semangat muhibbah membantu umi di dapur.
kalau banyak tangan..kang ada yang celup dalam ni..caya la.

biar tak ramai sangat 
asal selamat

Sunah Mohamad..... ini bukan carbonara ok hahaha

>>>>>>>>>>>___________<<<<<<<<<<<<


Umi .... our dreams come true

Haaa..adil tak ?
Kek coklat tapi ada Cheese..
Puas hati ? Adilkan umi?

Abi ? Okeh?
Senyum sampai telinga...

Puji la sikit ..asyik senyum ja.
" Terima kasih...selamat hari ibu yang solehah"

*wink *wink

13 comments:

Fathiah Hamim said...

uuuhhhh dap nyaaa., nak sepotong!

JIJI YU said...

ehhee..mmg kretip ni..bagi le petua camne nak cari bini cam akak...

bersama kak Es said...

@ Fathiah Hamim
meh nak suap :D

bersama kak Es said...

@ JIJI YU
terangkat tinggi dah niii...hehehe

ko buang gambo yg geli2 tu dulu baru nak cakap canne ..iisshhh

~tanya umi ;)

Sunah Mohammad said...

bak sikit~ patutla komen2 dia cam pelik2 je kat sana, rupanya suka merungut nak memasak yee...hehehe..

bersama kak Es said...

@ Sunah Mohammad
tak boleh! sunah tak kasi pun carbonara..huk!

~ kalau dah angin pms..buat ape pun tak kena dik :P

senyumSOYA said...

akak.. pndainya akak masak..
nak sket bley? hehehe...

Nadiah Sidek said...

suami nadiah pun suka cheesecake tapi dia tak minat yg coklat2 ni. nadiah pulak tak mkn cheesecake..tukang buat je..hihi..

qucachahir said...

wah..nampak sedap.. ;)
bile lah nak datang rumah kak es nak makan-makan neh..?
hihi.. ;D

ain dzaya said...

sriyess sedap kek tu!!
nak rsepi?

ain dzaya said...

http://aindzaya.blogspot.com/2011/05/tutorial-buat-duit-1-langkah-efektif.html tutorial cara betul buat duit dengan heartbeat!

Cik Aish said...

waaaa sedapnyaaa!! aish sukaaa kek camni! nak nak nak..hihi

azian said...

kak...
kek ni mcm marble chocolate cheese cake sy laaa...mmg sedap kek nih...tp sy selalunya letak topping....nyum nyum nyum...