Pages

Saturday, July 16, 2011

TERHARU ...

Along ikut rombongan lawatan sambil belajar ke Taman Herba..
Kak Es bekalkan dia RM20 untuk hari tu.

Terima SMS dari Ustaz mereka dah on the way balik. Pukul 7 mlm insya Allah dah sampai kat sekolah.
Kak Es pergi dan tunggu di sana.

Bas tiba , nampak muka ceria along turun dari bas.
Buka je pintu kereta
Assalamua'alaikum umi ... BEST !!
Waa'laikumussalam ... nampak muka pun dah tahu.

Along ada sesuatu ni untuk Umi. ( sambil membuka sling bag )
Eh... kalau ye pun masuk dulu dalam kete ni.

Along masuk dan terus buka beg dengan sangat teruja ...


Ini untuk umi ... ( nampak tak pack rempah tuuu.. )
laaa.. along beli untuk umi ke ? ( terharu sangat )
buat apa la susah2.. umi bagi duit tu untuk makan minum kat sana.
Along makan tak?
Cukup ke duit tu?

Cukup duit tu. Kat adik2 pun along belikan juga.
Ustaz dah belikan makanan untuk peserta semua.

Along nak beli keluaran khas dari tempat tu tapi mahal sangat , tak cukup duit. Sebab tu along beli rempah ni untuk umi... hehehe

Terima kasih ingat kat umi. Umi nak along enjoy kat sana. Tak beli pun tak pe. Dah beli ni .. terima kasih la. Nanti kita masak guna rempah yang along beli ni :)

Untuk adik2 along beli 

dodol !! hehehe.. suka la tu ada buah tangan untuk adik2

5 comments:

**Nora** said...

suruh umi nya masak sesedap lah tuh....:D

sarah-najwan said...

along tahu..kalu pi mana2..mesti ade buah tgn utk keluarga..

nati bole masak guna rempah tu

FasiHaH SupiaN said...

wahh anak mithali ni kak..alhamdulillah...

Aku Ibu Muda said...

teringat saya masa gi rombongan sekolah dulu2... sorang satu dpt habuan...tapi tu sebab adik2 dah pesan...hihihi

norinaomar said...

Kalau Taman Herba Nasuha ada tengok kat TV3 haritu..macam teringin pulak nak ke sana