Pages

Tuesday, July 5, 2011

HURU HARA


Hari ni kak Es pegi berkumpul ramai2 kat depan MBJB tu . Huru-hara sungguhhhh ...
Ingat kak Es dgn kawan la paling awal ... sekali mak aiiiiiii kami yang sampai sebelum pukul 8 beratur kat belakang sekali.

Beratur laaa... nak ambil borang chup petak pasar Ramadhan.
No . 186 tuuuuu. Bayangkan orang yang nombor satu tu datang pukul berapa ?? katanya selepas Subuh !!
Adusss. Maklumla first time, mana tahu mcam ni caranya.
Dah beratur ambil borang pastu siap isi form , fotostat dokumen , gambar IC pun boleh ambikkat situ jugak.
Nama dipanggil untuk pilih petak . Nak pilih macamana kalau dah kitaorg punya turn pun dah seratu lebih... mana2 pun boleh la asalkan dapat juga tapak untuk berBISNES.
Bisnes apa ?? SSSyyyyhhhhhh... nak dekat puasa nanti kita cerita lg. Siap boleh bergambar lagi hehehe
Sangat meriah suasana berebut2 tadi. Pukul 11 jugak la settle semua.  Alhamdulillah dapat juga peluang yang kami nanti2 kan. Kawan-kawan Kak Es la ni ajak buat sama2. Kalau sorang2 tu rasanya tak kot. Penat !

tapi kalau ramai2 ni rasanya lebih ringan dan seronok dan ENJOY. Paling penting kami sangat2 teruja. Moga dimudahkan ...

17 comments:

JIJI YU said...

hamboi..tak jemput pon adik jiji ni

Rai said...

wahh..besnya kak es meniaga apa kat pasar ramadhan nanti..

Citarasa Rinduan said...

kak Es..
niaga kat mana??
habaq lokasi..

hehehe..
ayu kat bsn kampung tercinta jer..
tak apa..dah 6 tahun bertapak ditempat y sama.. rasanya tak akan ke tempat lain kot..

pengalaman paling tak dilupakan, kaki penuh air hujan... hujan lebat, panas.. muka mcm pelari marathon.. hehehehe

kenangan.. tapi mmg best bisness dibulan posa

Kakzakie said...

Amboi kak Es... kakak teruja jadinya kelak mana tahu pergi bazar tempat kak Es berbusiness:)

Tak apa kakak tunggu announcement diberi. Sabarrrrr....

Ieda Al-Habsyi said...

oo kat es dok kat jb, best2. nnt berniaga apa kak, :)

Aku Ibu Muda said...

wahh kak es..dah chop tapak ye :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah..kak Es nak niaga bazar ek..suka pergi bazar Ramdhan sebab macam2 ada

azila said...

waa..sonoknya Kes...zla pon teringin nak meniaga gakla..heeh, tp sure pastu menggelupur kepenatan. best2 bisnes ngan kawan2..enjoy kan. good luck kak Es:)

FasiHaH SupiaN said...

wahh kak es...nanti story2 ek niaga apa :)

sarah-najwan said...

dapat peluang berniaga yer..tahniah..

bersama kak Es said...

tak sabar ni nak stori mori pasal niaga ... tungggguuuuu menjelang ramadhan ye..

~TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN~ sayang kamu ketat ketat

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kak es..bazar mana?wahh best!!

tp lamanya pilih petak?kalau kat sgmt kejap je urusan nya.

aDisH.sHidA said...

waaaaaaaaah niaga makanan ke apa nie kak es....kalau shida pegi dapat free x...xpun diskaun ke

Meck said...

selamat berniaga!

suhaili sarif said...

waaa all the best kak es
ni da thn ke bape meniaga?every year ke?
nk jual ape kak
wah sy lak yg excited

Melur Jelita said...

Tahniah! meniaga elok2 naaa...hehehe

mas saari said...

tak sabar nak tunggu akak niaga apa..
kat bazar ramdhan mana kak??