Pages

Friday, July 15, 2011

Award and 7 things about ME



Tak pernah lagi terima award bagai.
Ni la first time dapat award dari Tini HEART IN CAGE

Thanks for awarding me this !
So sweet laa.. even I'm not a beatiful girl hehe kena tag juga. Nak korek rahsia kak Es ek ...

7 Things u wanna know about me ...? huh ! apa ek yang boleh di ceritakan ?


  • I'm the eldest in my family... ada 2 adik perempuan dan sorang je adik lelaki. Adik bongsu (lelaki) insya Allah bakal mendirikan rumah tangga raya nanti... yang lain semua dah selamattt
  • I love music .. pernah terlibat dengan school band. Bila dah lalui fasa perubahan dalam kehidupan, agak selektif dalam memilih wording/lyrics sesuatu lagu. But still LOVE it so much !! hehehe
  • Panggilan dari family kak long , along
    sepupu lak panggil Yong Tin
    most adik2 kat sekolah panggil kak Fatin
    pena ~ lebih dikenali kak Es..
    and my full name is Fatin Ismida Ibrahim
  • Berkahwin dengan my classmate masa kat UiTM tp my Hb lbh usianya 2 tahun dari kak Es
  • Ada anak 4 orang
    Faruq
    Syahmi
    Marsya
    Syakir
  • Kalau Tini flower ... Kak Es pulak Shaker . Katanya Shaker ni lebih kepada leadership . Maybe sebab tegas. Tapi Kak Es sendiri mengaku mmg tegas dengan anak-anak kalau nak dibandingkan dengan Hb. Tapi dalam dok tegas tu...anak2 tetap manja dengan Kak Es. Ye la.. dengan siapa lagi kan tempat nak bermanja  :D .. tapi kak Es suka orang flower , sebab kehadiran mereka sentiasa menceriakan suasana ;)
  • Masa kak Es banyak kat dapur dan kereta. 2 tempat tu wajib kak Es jejak hari2. Kalau hari anak cuti sekolah lagiiiii la.... so salah satu impian kak Es kalau dapat renovate bahagian dapur tu Kak Es nak buat dapur paliiinnngggg SMART !! macam ni ....


Hahahaha... amacam ? Mesti berbulu kalau laki aku tengok ni kah kah kah

8 comments:

Acik said...

yes, dapur ialah tempat faveret kita gak! :)

Kakzakie said...

Tahniah dapat award kak Es...

At least dapatlah tahu sedikit sebanyak siapa tu Kak Es... Ada yg tertinggal sikit, expert di dapur sebab selalu kakak dah baca N3.

FasiHaH SupiaN said...

rumah kak es ada menatang tu ker???

Cheq Sue said...

Puan Fatin Ismida.. cantiknya nama... :)

JIJI YU said...

kaklong...

nuwairani ismail said...

hebat impian kak es...sy pon nk dapur smart mcm tu jugak la

~~Ticer Wann~~ said...

waa lawanya dapur cam tu.. saya datang dari blog Khalis.. follow here kak.. :)

HoneyDew said...

Salam k.es;
Boleh tak nt k.es postkan entri psl tips2 mcmmn nak tegas ngan anak2..(umuq 3-7thn)..honey kdg2 tensen & hilg sabar ngan kerenah anak2..blh yer k.es?..tq