Pages

Monday, July 11, 2011

AKTIVITI ERATKAN KASIH SAYANG ....


First time masak ikan patin masak tempoyak versi Pahang.

Semalam , ceritanya nak beli buku latihan untuk anak-anak.
Parfi dengan Hb je. Anak2 ada kelas karate semalam.
Ambik peluang la berdatimmmm ...
Dah lama tak dapat jalan berdua-duaan. Asyiknye walaupun sekejap.
Dah belikan buku2 untuk mereka ( 15 minit je pilih buku untuk anak ) ... sesaja la jalan2 kat section buku2 masakan tu. Nak cari resepi untuk sahur dan berbuka yang simple tp sedap. Dalam banyak2 buku tu.. terpandang kat kulit depan tu CHEF NORIAH .. mukanya menggamit kak Es untuk menatap buku tersebut. Gambar depan tu ... ikan patin masak tempoyak !! Macam best je. Tengok chef dia pun sangat motherly..
selak sehelai demi sehelai ... dari berdiri dah lama sangat , lenguh ! duduk jap.

Wow ! resepinya mudah ..
bahan2 senang nak dapat ...
gambar2 punnnn menarik ....
baca lagi ... belek lagi ...
ish !! buku lain lah. Letak semula buku tu...
Pastu pegang buku cara masak kambing pulak dah !!

Hampir setengah jam kat situ .. hb pun tegur , tak abis pilih lagi ?
huhuhu ...
dah nak angkat kaki .. sambar jugak buku tu !!

Maka hari ini terhasillah ikan patin masak tempoyak ala PAHANG
dapat 5 bintang you !!

Hb makan sampai hirup kuah macam iklam mee ho liao tuuu ;)
Kembang kempis hidung ni hahaha.. Rupa2nya memasak ni boleh meningkatkan motivasi diri

10 comments:

Aku Ibu Muda said...

lama dh tak masak patin tempoyak ni...hihi..

Citarasa Rinduan said...

Nanti...
kak Es, syer resepinya tau..

ayu selalu masak ikan patin asam pedas, masak lemak cili padi..
nak cari tempoyak tak tau kat mana.. hehehe

Cheq Sue said...

Wah kak es...kite yang baca pun kembang kempis gak ni...tak tahan bau tempoyak tu...

Sunah Sakura said...

walopun tak makan tempoyak, tapi gambar kat muke depan buku tu pun cukup melelehkan air liur... ahahaha~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

makanan kegemaran saya..dulu time blajar kat jengka wajib beli tiap hari.

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe tak pernah makan patin masak tempoyak..sebab mahal..hehe

kak es, awe study utk exam PTD

sarah-najwan said...

saya pom dah lama xmasak tempoyak..hehe

mmg best sgt tau..asik mkn kat kedai ajo..

memmasak mmg best..cuma mood nk memasak tu yg masih di laooottttt

JIJI YU said...

gulpp sodap ni maunye tersantau kalo ade depan mata ni

FasiHaH SupiaN said...

wahhh sayang suami akak kat akak.hhehehee

Rozita said...

bestnya kak es.... gambar tu yg buat tak tahan.... menitis dah air liur..