Pages

Tuesday, July 5, 2011

PERMAINAN TERCANGGIH ...


Sape pernah main TUJU SELIPAR ??

Canggih betul la lahhh... selipar pun kitaorg boleh jadikan mainan. Main pulak tu dengan geng kampung dusun SEKAMPUNG sangat BEST okeh ...

Tak perlu PS2 3 4 ..
Tak perlu .. bola mahal2
Pendek kata tak perlu duit untuk berhibur ...

Tak macam anak2 sekarang ( anak kak Es puunnn )
nak main sikit duit ,
kreatif la sikit... baru BEST permainan itu

14 comments:

NURUL AINI NORAZMAN said...

aini dah besar pon selalu main baling selipar ni,.sekali kena kat badan sakit woo,.hahah

diana said...

betul la..
dulu kalau main tuju selipar ni dia punye best tu tak macam main ps2..
lagi seronok main tuju selipar..
sebab boleh main ramai2..
terjerit2..dah macam ketagih pun ada..kan??

JIJI YU said...

bebudak sekarang tak layan dah kak..seliper jepun pon deorang tak pakai

Nur Hawa Mohd Zin said...

kalu kena selipar keras mmg sakit kak....nak dajal kan orang..ada pakai terompah tau :)

Ku Azhar said...

nk main gak!!

NadiRah said...

betol!!!
sebab tu budak2 skng byk obes..
mai guna jari...
dulu lari2..tubuh sihat.. ^^

FasiHaH SupiaN said...

ni permainan pemes nie dulu.....................hehe

Kakzakie said...

Kak Es.... kakak dulu masa kecik-kecik ada main ini tau. Dlm upin-ipin ada tunjuk main baling selipar ini. Anak kita tak tahu mestilah ketawa dan kita ketawa kerana terkenang:)

ibunaznoy said...

hihihi.. teringat zaman kanak2 ribena dulu2,sy pun suka main baling selipar ni ^_^

azila said...

yeayy..zla pon penah main permainan ni Kes...hehhe.mmg sonok time tu...

pOHon HiJAu said...

huhu saya br je maen time keje ai 2
ktorg xd customer pe ag amik kst then maen tuju2 le..sampai blik 2 lenguh xhilang le

KuNanGKuNanG said...

sakitnye la kak kalau kene selipar ni...huhu

Namee Roslan said...

sebenarnya mainan dulu lebih menarik dan ber masyarakat. yelah, nk main teng teng,,at least we need 2 people untuk berlawan dan tukar2 pasangan juga. ni kalau ps.. hanya 2 org je limit. siap rebut2 lg nak main... plak melekakan dan tak berpeluh. kalau mainan dulu, main dan riadah. all in one. sihat dan ceria . :)

aDisH.sHidA said...

pernah main sangat2....itu tuju kasut....kalau bowling susun tin susu baling..hahahaa...

terkenang plak zaman budak2 dulu...main x egt apa...panas2 pun nak main jugak..sampai mak panggil balik makan nasi tu pun xmau gak balik hahhaa