Pages

Saturday, July 2, 2011

KOMEN ? Tak de paksaan


Berblog memang best bila boleh komen kat blog kawan2 ... pastu kawan2 pun datang rumah kita. Keadaannya seperti kita mengambil berat antara satu sama lain.
Tapi ada juga yang hanya datang tapi tak tinggalkan sepatah kata ... kecil hati ke ?

Rasanya tak perlu kot nak kecil hati ...
Hidup ini ibarat yang selalu kita dengar what we give, we'll get it back.
Tak semestinya orang yang sama akan akan tinggalkan komen. Kadang2 kita tak pegi pun blog si fulan2 tapi ada je jejak dia kat blog kita. Tak pe la kalau kita komen blog orang , pastinya orang yang kita tinggalkan komen tu dah menjentik hati kita untuk berkata sepatah dua kan. Komen lah dengan ikhlas. Kalau bukan dia berkunjung , insya Allah orang lain akan datang menghulur salam.

Biasanya kalau kakEs memang sangat suka membaca, tak kisah lah apa jenis blog , entry pun .. baca dan biasanya akan get something from there . tak kiralah even blog.entry tu bercerita tentang entiti yg kita tak nampak macam mazidul punya blog tu.... ataupun blog masak2 dan berselit aktiviti harian macam blog kak Jee   ataupun hanya kisah2 biasa , tapi pasti akan ada terselit pengalaman yang dapat kita kongsi disitu kannn...


Terima kasih kepada para pengomen dan pembaca yang sokmo singgah sini :)

26 comments:

nuwairani ismail said...

memang betol apa yg kak es cakap tu...kadang2 buat baik yg mengharapkan balasan ni (macam tak ikhlas) lagi tidak mendapat apa2..biarlah komen tidak dibalas oleh si fulan2, mungkin ada yg lain yg membalasnya...

kotak bulat said...

emm.. :)
ikhlas kan saja.. bila org dtg, kita bls kunjungannya..kalau entri best..komen aje..kalau xbest..diam sje la.. hehehhe

Ku Azhar said...

btl3!! ku stuju sngt2 hehehe...smpai hangguk2 kpla terantuk kt hujung meja la :D

mizzkechique said...

kdg2 yg komen tu dr pembaca setia je.. follower cuma singgah sebentar.. tu dh biasa... tak ada la mengharap sgt komen tu... menulis utk kepuasan..bkn utk balasan komen yg dtg...

sarah-najwan said...

saya biasa akan terjah blog list saya yg hapdet..

jika terjah mesti komen..
ada gak xkomen..masalah line yg slow mcm siput sedut ka..loading amik masa..itu xle nk buat ape..

satu lagi..jika saya xberonline..
kalu tgh on9..ada blog list hapdet..mmg saya singgah dan komen..

Acik Erna said...

kakEs.acik pun sama suka membaca..dan suka baca blog kawan yang lain..ada masa acik tinggal kan komen..ada masanya tidak..

cik pip said...

betul2..:)

belog amiyo said...

yer betul tu. kalau nak komen pun biar la ikhlas. hehe.

solomolo said...

tiap2 hari sy akan singgah blog yang singgah kat blog sy dulu...
lepas tu baru sy singgah kat blog2 lain...
baca entry yang ada, kemudian komen kalo dirasakan perlu...

Sunah Sakura said...

saya datang komen ni kak... :p

Atiqah Sa'ahiry said...

kak es..nak datg sini..mahu komen..


aahah..nak ucapkan terima kasih di atas give away.deco n craft ek..dah selamat sampai rumah semalam..wee

abg posmen poslaju hantarkan..ehhee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sama2 kak es..adik klu sampai pasti komen.tp susah sket nak sampai sbb tak selalu sht skrg ni kak.

JIJI YU said...

adik ji la tuuuu...

FasiHaH SupiaN said...

betul tu kak, what u give, u get back..;)

Jiejah Gorjes said...

betul2 sy sokong kak es...tak perlu sentap2..w.pun sy ni spesis kuat sentap hehehehe..

Nur Hawa Mohd Zin said...

betul tu kak..kadang2 bila bace entry tak tahu nak komen ape.. :)

mas saari said...

sama2lah kita jadi pengkomen yang ikhlas...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

betol2..

kalau dh ada yg bc entry kita tu kira dh best dh..

Nini Hartini said...

setuju. kalau kita ikhlas kita xkn ingat dan perasan org yg kita comment tu akn balas comment ke kita @ tidak.

Heart In A Cage
.

pena rozie said...

Ye betul... Jom la terjah blog PR balik tengok sape pengacara TB yang kawin semalam...

cleverspider55 a.k.a alam1cinta said...

saya selalu jd silent reader..bukan sbb kedekut nak komen/tapi kalau isu yg ditulis kita tak faham dan tak dpt bg buah fikiran mcmana nak komen kan..kalau setakat nak say hai tu rasanya buat menyemak kat blog org je.Bg komen pun kena juga pd isu yg ditulis bukannya komen yg tak ada kena mengena..

ct N honey said...

saya suka dpt komen,dan selalunya klu buat blogwalking sebolehnya saya akan tinggalkan komen,tapi kalau tak komen,just tinggalkan jejak aje dlm kotak shout, bukan apa kdang2 tenet slow sgt,lambat...

azieazah said...

KAK ES, maaf sebab saya jarang ada masa nak BW. Tapi bila ada masa, setiap entri yang saya baca seboleh2 mungkin saya pasti cuba nak tinggalkan komen.

Tanda menghargai.

Tkasih kerana Kak Es pun selalu datang blog saya. :)

“Sebut ZIZAN lagi, Azie?”

Rai said...

kalau persoalannya menarik tentu org terasa nak komen.. :D

kakcik said...

Kakcik selalu juga singgah di blog2 yang kakcik suka baca tapi secara diam2 tanpa tinggal komen. :)

aDisH.sHidA said...

UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA SEMALAM KAK ES KOMEN KAT ENTRY SHDA...ADA 3 OR 4 ARINI BARU LEH BALAS....

TP KADANG2 SHIDA PUNYA PERANGAI SUKA BACA TANPA KOMEN...HEHEHE