Pages

Monday, July 4, 2011

Masuk bakul .. Angkat sendiri maaaa



Kak Es paling suka entry kak es tentang ni. ... sebab banyak komen yang kak Es rasa ikhlas.
Komen lain pun suka jugak dan banyaaakkkk jugak tapi yg segmen je la. Yang kategori dipaksa rela ( i pun sama gak okesss )

Bila banyak komen .. paling best dapat ber blog walking ke blog pengomen yang rajin itu. Bukan satu entry je kak es baca.... mula baca satu, pastu baca lagi ... lama jugak la bertandang kalau tuan rumah masak nasi pun sempat nak makan. Bukan sesaja bertandang tapi biasanya dari penulisan juga kita dapat kenali rakan kita tu macamana kannnn, even bukan 100 % kenal (tentulah!)

kalau sekadar tgk je entry terus komen pastu blah !! memang kita takkan menjiwai tulisan itu. Dan tak tahu/kenal rakan kita. CONTOH yang paling mudah ... Blog Heart in Cage ni .... Kak Es tgk blog ni dah lama dah. Sebelum kenal tuannya. Pastu dah jumpa dan pernah bersembang , tapi kami masih belum mengenali dlm erti kata sebenar ececehhh.. tapi sekarang ni ... dah selalu baca kisah si comel ni .. memang rasa sangat dekat dengan dia walaupun dah lamaaaaa tak jumpa . Dia sangat kelakar dan ceritanya sangat telus. Sedar tak sedar hampir kesemua entry dia Kak Es baca. Nampak je kecik tapi BRUTAL .. hahaha .. annnnaaayyyyy jangan marah ok.

Itu lah realiti. Nak kenal melalui tulisan pun kita boleh bergeli-geli juga ehhh... ayat si JIJI pulak terkeluar.
nak tahu perkembangan cerita kat TV pulak ( Kak Es jaranggggg sangat tgk TV ) pun boleh ... macam cik adik yang mabuk CINTA ni hahaha.. jangan marah aaaaa..

21 comments:

JIJI YU said...

haha..tetibe terkeluar jugak..

Nini Hartini said...

Aduuh! kak es sesuai jadi geng Ilhan. haha... betullah kata kak es. tini pun sedar perkara ni. tak sangka, akk yg nmpk serius ms meeting tahun lalu rupanya peramah orangnya. dulu jumpa dan bercakap sekadar perlu. muka kak es serius, tini segan nk ngegade.keke.. tp x sangka skrg mcm dah kenal rapat kan? hehe...

kalau kita berblog dgn ikhlas,InshaAllah kita dpt mengenali blogger tu.

Sayang kak es :)

Sphynx Cat di Malaysia
.

FasiHaH SupiaN said...

kak es!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! udah saya bilang, kalau saya mabuk cinta sekalipun, cinta dengan samsung galaxy s2 sahaja sik =.=-''


mekasih backlinks!hik3


kak esssss owh kak esss aah, kak nini tu berutal.hahaha tak sangka da kawin sib bek comel.haha

bersama kak Es said...

wehhh cepatnya kome sampaiii ..hahha

bersama kak Es said...

@ JIJI YU
pengisian santai mmg melekat la Ji

bersama kak Es said...

@Nini Hartini
serius time meeting je dik non. hehe
tapi tini macam malu2 kucing. sekali tanya sekali jawab pastuuu nangess huhu.. tak sampai ati tgk muka comel2 nangis.

tapi seyes brutal tini ni hahaha

bersama kak Es said...

@FasiHaH SupiaN
datang membela diri nampak kah kah kah

apasalahnya kalau ye punnnnn

norinaomar said...

kalau dah jumpa blog yang dekat di hati tu..memang nak habiskan baca semua entri time tu jugak..

http://noipunyablog.blogspot.com/2011/07/cara-merapatkan-hubungan-dengan-rakan.html

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kak es nmpk serius ke?adik takutttt .lari!!!

mas saari said...

betul tu kak..
dari penulisan kita boleh tau serba sedikit perwatakan penulisnya kan?

azila said...

setuju sgt2 kak Es. zla pon selalu gtu...kalo x 100% pon, at least 50% kita bleh tahu perwatakan penulis tu kan..heheh.

Hans said...

yups
penulisan melambangkan diri penulis tersebut cuma tidaklah sepenuhnya
bergantung pada bagaimana penulis itu mahu menonjolkan diri mereka
:-)

Juvana Episod 11

Sunah Sakura said...

hehehe.. kak tini tu sangat comel okehhhhhhh... dia je tak ingat saya yang mana satu..ahahahah~

kak es lak tak pernah jumpa betul2... aiyakkkk!

Kakzakie said...

Begitulah bila berblog walau jauh di mata namun rasa dekat di hati:)

Rai said...

orang kata tak kenal maka tak cinta..saya pun suka tini comel walau pun belum pernah jumpa orangnya..hihi..

risa said...

erkss...susah lah kak nak masuk bakul angkat sendiri..berat woooooooooo
dekat2 nak 70kgs neh..ape kata naik lif takpon escalator..hehehehe

PinKy MoMMa said...

dari penulisan mmg kite leh tau org tu camner..dah ku ni mmg tak leh nak serius kak..so penulisan pun takkan jadi skema la hahaha..

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe harap awe tak masuk bangkul angkat sendiri..berat ni..hehe

Nini Hartini said...

@kak es.. entah lah. msa kem nisa' kt ulu tiram tu, yg nilai diri kita tu saya dapat FLOWER. lembut hati. tak salahpun nanges..salah pun nanges..sikit2 nanges. haha.. sbb tu saya kurang ckp bila berdepan. hati lembut. tp klu borak2 ok lah pulak.

Nini Hartini said...

@sunah akak ingat sunah tp lupa wajahnya. kalau jumpapn x kenal. hehe.. sbb dlm group kita ada sorg lagi tu..

Nini Hartini said...

@rai jomjumpe. belanja puding caramel. hehe