Pages

Saturday, July 2, 2011

Jatuh Chenta dengan blog MASAK

Jatuh cinta lagi dengan blog masak2. Dah masuk banyak kali dah sebelum ni... tapi ntah kenapa tak melekat. Kali ni memang nak melekat kat sana bila tengok resepi Light Cheese Cake yang ini. sangat la gebussss . Dah pernah buat dah cotton cheese cake tapi tengokkan gambar dari blog ini memang dah tak boleh menahan mata dan nafsu.

kejap lagi nak pegi beli cream cheese sepantas mungkin.
Kalau cuti ini la prob paling besar .... umi , nak makan apa ya ?
Kat dapur tu nasi ada, lauk pun dah tersedia  tapi diorang cari jugak benda2 yang tak ada nih.. haiihhhh

Dah nama pun anak2 ...

Jom kita baking kek pulak ... semalam baru buat Baked Macaroni

7 comments:

Cheq Sue said...

cuba kak es...jangan tak cuba

Sunah Sakura said...

owhhhhh i likeeeeeeeeeeee lah kak es da makin rajin masakkkkkkkk!!! bagus, bagus!!! ahahaha~

FasiHaH SupiaN said...

kak es,,rajinnnyaaaaaaaaa!!!!

Acik Erna said...

assalam kakEs..
tu la jugak masalah besar acik..kalau masuk blog masak2 ni ada aje yang nak dicuba..cheese kek je belum pernha cuba..
Tapi ka..setiap hari mesti nak masuk blog masak2 ni tak boleh tidak kan..

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe suka juga blog masak2 ni...tapi tu la nanti mengidam je lebih buat tak nak..hehe

Nini Hartini said...

buak kek2 ni tini tak pernah lg. huhu.. sebab tini malas nk basuh bekas2 dia yg krim2 tu. minyak2 hehehe. kalau rumah kita dekat, asal tau je kak es nk buat kek, terus tini berdesuppp ke rumah kak es. haha

Heart In A Cage
.

HaSue said...

Assalamualaikum kak Es..
sy baru berkesempatan menjenguk blog org2 yg tinggalkan komen ni..sementelah tenet baru ok..hehe..

terima kasih utk entri ini..terharu rasanya.. kak es dah cuba ke resepi simple tu?

Untuk Nini Hartini kat atas ni,nak sng cuci bekas2 berminyak tu..jirus aje dgn air panas terlebih dahulu utk memudahkn kerja2 mencuci peralatan baking.. ;)