Pages

Sunday, July 31, 2011

Semangat nak berpuasa nih

Assalamua'laikum dan selamat pagi semua...
dah set in mind esok nak puasa..insya Allah. Kuatkan hati dan semangatkan diri nak sambut puasa dengan sehabis baik.

Anak2 Kak Es pun hari2 dok countdown nak puasa...
Yeaaayy!! esok puasa...( insya Allah ) kalau dah set kat kalendar biasanya cam tu lah kannn..hehe

first sekali kak Es suruh diorg setkan dalam kepala nak bangun sahur sepanjang puasa ni. Last year dekat2 hujung puasa masing2 dah susah nak bangun. Kali ni sahur itu WAJIB. kat situ ada keberkatan.
TV kena kurangkan. Letih macamana pun TV sangat2 perlu dihadkan...
Pastu kalau nak main indoor games ok ... waktu petang2 tu.
Kena banyakkan baca Quran ...
Malam gi tarawikh
Tengah brainwash nak bangun tahajud sama2... insya Allah tengah set in mind. harap2 menjadi. Last year tak jadi, dah kejut tapi diorg tidur atas sejadah. Pastu tu dah payah nak bangun.

Insya Allah harap Ramadhan kali ini yang terbaik....moga dimudahkan.
Nak sahur apa ye?
Anak2 request fresh milk , bijirin dan kurma + nasi goreng...
Simple ..

6 comments:

YAYA AZURA said...

bersemngat nak puasa nih!
simple je menu sahur..tak penat mama memasak..

cikki's said...

semoga dapat keberkatan dari Nya .. Selamat menyambut bulan Ramadhan kak es ^_^

Acik said...

yes, lets puasa. tingkatkan ibadah. semoga puasa dan amal kita diterimaNya!

senyumSOYA said...

saya ngn adik2 penah tertido atas meja makan time sahur..hehehe..

salam ramadhan kak~~

WanYgBest said...

insyaallah, bila kita dah niat nak buat sesuatu kebaikkan, Allah permudahkan... buat sikit2, yg penting istiqamah kan kak es?

Selamat berpuasa utk kak es sekeluarga... makan best2 tu ingatla saya diperantauan nih.... :(

FasiHaH SupiaN said...

wah.....bagus kak es, didik dorang drpd kecik....