Pages

Wednesday, November 2, 2011

Lepas habis sekolah hari ni ..ingat nak terus balik umah sekali tgk kat cermin kete ( bila servis kan selalu ditempek bila pulak nak servis ) alamak ! dah lebih beratus2 kilometer dah ni.

Terus je ke kedai untuk servis kete. Sapa kata orang pompuan dok dapur je? hahaha zaman sekarang ni, orang pompuan dah All Rounder okeh !
Kalau mereka tak buat, entah bila la en.suami nak rehatkan otak dia.
At least kita dah ringankan beban dia nak fikir itu ini... Pahala jugak tu :)

Dengan anak2 penuh kete, kak es bawa juga diorg temankan uminya sekali. Nak hantar balik umah dah alang2. Jam pun dah dkt pukul 5. Kalau nak tunggu hari lain....hmmmm hari apa? sama je rutinnya. Hantam sajalah labuuu. Janji keje settle pastu takyah fenin2 lagi nak pikir itu ini....


bertungkus lumus uncle kat workshop tu menyiapkan sebab pastu dia boleh dapat RM heheeh





bertungkus lumus jugak anak2 ku mengisi perut akibat kelaparan.... :(


Betapa dia sungguh2 bertungkus lumus kat situ kannnnn...

Tu lah, ada diorg boleh gak buat peneman walaupun kalau di fikirkan tempat camtu tak sesuai. Tapi i've no choice. Untuk mengutamakan safety, kak es minta diorang tunggu je kat dalam tu. Kalau kat luar dah berselirat dengan segala jenis wayar. Banyak pulak kereta lalu lalang...

Kejap je pun tak sampai 20 minit dah siap !! Bawa kereta dengan penuh confident selepas servis :) ngeeeee




8 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

baiknyer duk dlm kereta...hehe.klu anak adik dah lama duk gaduh2.jap gelak . pastu gaduh..haha

fRaMe+LenSeS said...

alhamdulillah kak. syukur. :D

Sunah Sakura said...

sekolah pasti ke diorang ni kak es?

bersama kak Es said...

@ Lydia Miza(Aidyl Azim) : kena baik la, kalau tak nanti umi babap montot hahaha

bersama kak Es said...

@fRaMe+LenSeS : syukur anak2 akak dok dendiam ke...sbb akak kamu ni istri solehah ..hihihi

bersama kak Es said...

@Sunah Sakura : anak2 akak semua produk dari PASTI. akak tak jumpa lagi silibus yang lebih baik dari Pusat Asuhan lain.
So far alhamdulillah...mereka belajar disana, dan faham dan amalkan.

Abang2 n kakak sekarang kat Sek Ren Islam At-Tahfiz :)

MulutPayau said...

nasib baik dia orang nak duduk dalam keta...kalau anak saya dah round satu kawasan...saya tak pernah bawak keta ke bngkel..nak bubuh mnyak keta pun tak reti..hehehehe...pandai bawak jer...

sue said...

salam kak es,org pompuan skrg mmg the best kan ^_^