Pages

Wednesday, November 23, 2011

Deliver ... bukan delivery Pizza Hut




Biasanya bila perempuan mengandung kiraannya dalam minggu.
Sampai tempoh 40 minggu tu kira dah cukup matang lah baby ... sampai ada yang keluar, kulit dah kedut2 sebab lama sangat dok dalam air ketuban.

Setakat ni Kak Es 36 dan 37 minggu diorang dah tak sabar2 dah nak kluar...
Nak jumpa semua yang menyayangi mereka kat luar ni.
Harap2 kali ni pun macam tu jugak....dah terasa berat ni even baru 24 minggu...
Lambat lagi tuuuu 

Nak buat canne kalau dah tak sakit nak keluar kannnn..
syok agaknya dok dalam tu hehehe empuk dan selesa...

Nak2 kalau umi/ibunya sokmo 
membelai perut ,
sambil bercakap2,
pakai pakaian yang longgar ( of coz baby comfort kalau nak compare mommy yg pakai jeans ketat , ada yang sanggup berbengkung ttak nak kasi nampak perut yang membelon )
selalu mengalunkan al Quran ( kalau tak sempat baca, buka je CD ke, youtube ke )
mendengarkan muzik mozart juga digalakkan
makan makanan yang berkhasiat...



tapi bila dah sampai masa untuk keluarkan si anak ...

Sakitnya hanya Allah je yang tahu....
bukan saje si ibu ,
anak pun sama2 berjuang.
 nak lonjakkan dirinya keluar ...
cam ni..



kalau dah lepas kepala dan bahu ...
Alhamdulillah proses semakin mudah .

Tapi kesakitan semasa proses itu akan hilang tiba2 setelah terpandang wajahnya yang sangat suci dan kudus




P/S : Orang perempuan sangat KUAT kannn :D

5 comments:

Eera Shera said...

huhu takutnye..oh kak es nga tunggu org baru ek..

moga akak dan baby sihat..

Melur Jelita said...

Semoga selamat ibu dan anak..amin9999999999999x

JIJI YU said...

psang quran la kak..kasi baby dgr

Namee Roslan said...

akak, aaaaa rasa nak menangis baca post ni.;'') saya teringin sgt nak baby tapi sy takut sakit. :( saya tanya mak saya. mak saya kata sakit sangat2 tak tergambar sakitnya. aaaa...itu lah pengorbanan perempuan kan. nervous plak rasa padahal sy tak preggy pun, kahwin pun belum. hihi.

kak es, take care ya :)

mas saari said...

moga akak selamat melahirkan! tak sabarnya saya nak pregnant lagi...jeles tengok kawan2 ramai yang pregnant!