Pages

Thursday, April 28, 2011

SANTAI BEN ASHAARI :KENAPA AKU SEORANG BLOGGER


Tukar eh..guna ganti nama diri 'aku'

Dah tajuk nye gitu...cemana.

'Aku' nak sangat jadi blogger ni kenape? kenape ek nak susah kan diri blog walking, komen sana , komen sini, ping sana sini, join segmen, join GA, join bloglist. Apasal ? Buat blog taip sampai putus jari pastu dok diam2 dah lerr..

keh keh keh...nak glam ? apa itu glam ? tak de semua tu. Tak caya tanya Ben. Dia pun tak nak glam ni. Nak naik LRT tu pun dah kena men'smart' diri sekarang nih. Kalau tak karang..tiba2 adik2 makcik2 nak bergambar, takkan nak selekeh kot. Tp mungkin dari dulu lagi gayanya sebegitu. Tak selekeh.
'Aku' sangat suka membaca dan berblog walking dari zaman tak de blog lagi. Seronok bila baca kisah itu ini. Bukan nak jaga tepi kain...tapi ilmu dan pengalaman itu penting! Serius! Bila baca blog ibu tunggal, hayati kisah mereka..pahit maung, suka duka , tangis dan tawa memberikan satu inspirasi dan semangat untuk 'aku' terus hidup dan bersyukur. 
Baca lagi kisah kebahagiaan keluarga...menjadikan 'aku' nak jadikan keluarga 'aku' lebih bahagia dari itu.
Lagi cerita masak-memasak....part ni paling best. ON laptop..tengok resepi , start enjin kete , beli barang balik terus masak. Mudah, kan?
Kisah kehidupan yang digarap menjadi novelog jugak tak ketinggalan. Tambah lagi perasa dengan komen2 yang tegar dan memberi cetusan fikiran dan anjakan cara kita berfikir.
Baca lagi perjalanan rutin hidup...menjadikan 'aku' lebih mengenali manusia dengan bermacam2 perangai. Lalat lah, semutlah, tebuan lah...ha ha ha. Seronok dengan keindahan hidup yang Allah ciptakan pelabagi ragam manusia.
Ada yang tegur secara sindir, ada pulak kias2, ada juga dengan humor ... Allahu Rabbi pelbagai usluk (kaedah) mereka berdakwah.

Haihhh!! Ben kan tanya Kenapa 'Aku' seorang blogger. Yang cerite tentang blog orang tu ape ke hal??

Kerana 'aku' adalah antara mereka-mereka itu. Moga segala tulisan kita akan menjadi sebaran untuk mendekatkan kita kepada kasih Ilahi :) PEACE!

P/S : Kalau tak buat blog...korang pi KOMEN tak tentu pasal korang tu ANON...org tak layan okehhh. he he he




14 comments:

Melur Jelita said...

Novelog tu saya punya ka...hehehe perasannn

bersama kak Es said...
This comment has been removed by the author.
bersama kak Es said...

Wehhh..jumpe rumah ai ye Melur jelita. Sape lagi kalau bukan Hilman & Intan. Jatuh cinta lebih dari pandang pertama. Cemana nih?
Dulu nampak bumbung jadilah ( kata org dulu dulu )
Tp cinta kali ini kena pi tiap2 hari weiii..kalau tak...
nak masak pun tak jadik !!!
Poyo..

Flying kissss to Melur my Jelita hati hehehe

Haris Kaito said...

datang dari blog abg Ben... :)
kalau sudi singgah la balik...
follow lebih baik...he3...

JOM TERJAH SINI

Anna said...

Betul2, rutin manusia yg pelbagai. ada yg cerita ttg kerja, pergi sekolah, buat assignment, smua lain2.

singgah dri blog en. Ben

Faztee Danisha said...

yup..singgah sini...banyak sebab suke jd blogger

to'wan said...

Salam.. singgah dari blog Ben Ashaari..

Kimi Yun said...

aiii,,,Yun dtg singgah dari belog abg ben naek jet pejuang,,,

mai jemput dtg belog Yun,,de makan2 cket...

http://sakurayaki.blogspot.com

Pemuda Haparan said...

terjah sini..knp jadi seorg bloggers..huhu..ade mse terjah la blik..

http://zonesaye.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

Syuxer said...

saya baca dua kali nak faham kak..hehe..kak cakap pasal dapat baca pengalaman2 orang lain tuh memang saya akui pernah mendapat inspirasi dari orang itu..Pelbagai ragam manusiala dalam dunia blogging menjadi salah satu penyebab saya terjah dunia ni heheh..:)

Lulu caldina said...

Apa pun alasannya, semoga kita semua berjaya menjadi seorang blogger yang pemes amos..ekeke

DiDa Licious said...

bersiaraya & memfollow d sini! (",)v

Sal Saari said...

semoga terus maju jaya dlm dunia blog ni..
intai2lah sy..

Jay said...

salam persahabatn..terjah blog ni dari abg ben.hehe.ada masa sudilah terjah blog saya:)
http://jai-diari.blogspot.com