Pages

Friday, April 15, 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !





Upin dan Ipin ni..sebab anak-anak kak Es suke. lagipun ape yang diorg buat tu..masih ada norma ketimuran. Respek org tua, tolong menolong..sikit sebanyak Upin&Ipin ni menolong kak Es terangkan kpd anak2 kenapa kena berakhlak mulia :)  join tengok sama2 dengan anak-anak
Cepat betul mereka mengikut (kdg2 uminye pun sama). Dialog tu..ha ! siap boleh hafal lagi.






Elmer Fudd..~ nyampesss sebab dia botak! hahaha.
He speaks unusual way laaa..i don't like him!!
 "Watch the woad, wabbit!"
 "Be vewy vewy quiet, I'm hunting wabbits"
 + with his EggHead..huh! He usually ends up seriously injuring himself...like st*&id !!








Super hero... superhero...hmmm " I dream of jeannie" she's my superheroin. Mana tak nya...blink! ha dah bertukar ruang tamu. Blink! Blink! dah tersiap sarapan ..breakfast. Wah! banyak mudah kerja kak Es. Zaman kak es cerite ni best tapi mahaap ye..gambar ni je paling kecik kak Es jumpe. Baju dia mmg tak banyak, itu je kot. huhuhu

57 comments:

AdyBudika said...

aahahhaahaahaha

Namee Roslan said...

kak esss :) namee datang n follow kak es. terima kasih sbb dtg lawat nami n bagi semangat kat namee :) sayang kak es lebih2 macam ni :) heheheh. saya dah follow tau. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kak es...LM suker tgk doraemon!

bersama kak Es said...

@ AdyBudika
haa gelak..gelak. Tomatoman.hahaha

bersama kak Es said...

@ Namee Roslan
Namee punnn...TQ sudi jenguk kak Es kat sini.
Kak Es lagi baru hehehe
sayang namee ketat-ketat

bersama kak Es said...

@LM
Kak Es tau kenapa suke doraemon.. sebab poket dia boleh keluar macam2 kan..hahaha bedak compact pun ada tau !! hehehe

dan dia comel mcm LM, molek je

wanie misa amane said...

Rasa mcm kembali ke zaman kanak-kanak kan dengan segmen Abg Ben kali ni ^___^

senyumSOYA said...

hehhe..pacik botak tu pun kita x suka..heheh..salam kenal akak..~(^^~

man yusoef said...

haha...best kan katun upin ipin ni...dulu time saya kecik ingt lagi ada filem animasi tempatan namanya SILAT LAGENDA...hahaha

faraa halim said...

suke upin ipin jgak hehe

TYNTHA LANA said...

urmm, lana pon xsuke gak botak tuh,ahaha, jmpt dtg ke
http://lianapm.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

"budak2 sat ^_^"

mizzkechique said...

yezza..kite suke tgk upin ipin...

KANTA MATA KELABU said...

haha.. jengok dari segmen BEN.. jenguk sambil follow.. visit mine sekali yerr.. join segmen nie gak.. jemput datng ke umah tau??

http://zarul90soul.blogspot.com/

YAYA AZURA said...

salam kenal kak es..
yaya pun suka tengok upin ipin...anak tengok ibu pun join sama...best n terbaek!

IdaNurFieyda said...

ida dtg follow kak es dr segmen kartun abg ben..hehehe..ida suke tgk spongebob..

Arra said...

norma ketimuran...also like upin n ipin...:)

Lulu caldina said...

eheh, terasa seperti kanak-kanak riang kan bila buat segmen ni..

eyjalukman said...

kak es , kita tak prnh tgk pun karun supergeroin kak es tu .
mcm best je .
haha

NUR AYNIE said...

sye pon x suke pakcik botak hihihii

Hazrina Erin said...

npe sy tak pernah dengan kartun i dream of jeannie??ketinggalan ke saya ni? T_T

jom baca sy punya^^
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

MyMye MyMya said...

Waaaa...upin ipin...:D sy pun suka tgk...hehe

erinn kechiik said...

hekhekhek... upin ipin ni katun alaf bru sis.

katun zaman dulo2 tu usop suntorian.. heheee

aida4eva said...

comel nye upin ipin :)

aida4eva said...

memang syok kalau main blink blink je kan! hehe

abg beng ajak jadi budak-budak balik!

nurul nadia nasir said...

salam!dtg dari blog bro ben!hehe saya pon suka tgk upin ipin jugak! salam kenal kak ess

nurul afifah said...

upin ipin animate paling comeyy kan ? hehe (:

Atiqah ab.Samad said...

betol .. betol .. betol

singgah ... :)

Pembawa_Wacana said...

upin ipin!!! Betul betul betul...:)

solo molo said...

upin ipin memang terbaek...



http://solomolo.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

bersama kak Es said...

@ wanie misa amane
bile lagi nak release tension ..kan? hehe

bersama kak Es said...

@senyumSOYA
ha aa, kan? geram je..grrrr

bersama kak Es said...

@man yusoef
Silat Lagenda? hmm rasa2 mmg femes kejap

bersama kak Es said...

@faraa halim
alaaa kak ross ni..opss fara ni.hihi

bersama kak Es said...

@TYNTHA LANA
bahasa dia tu...ngade-ngade. huk!

Puteri Kasih said...

singgah dari blog Abg Ben...best kan bila dapat mengimbas kembali zaman kanak-kanak...

Jemput singgah ke blog saya :)

bersama kak Es said...

@ mizzkechique
upi&ipin ..dan kak ross tu cun, kan?

bersama kak Es said...

@ KANTA MATA KELABU
minat naruto eh..?

bersama kak Es said...

@ YAYA AZURA
sALAM kenal Yaya..
best kan join dgn anak2 ni. konon2 nak explain..ececehh tp kita yg lebey2 lakss

bersama kak Es said...

@IdaNurFieyda
thanks ieda...nanti kak Es berkunjung teratak ida okess

bersama kak Es said...

@ Arra
Norma ketimuran tu masih menebal kaalu nak compare dgn yg lelain sbb diorg tak timur sgt..hehehe

bersama kak Es said...

@Lulu caldina
macam kanak2 ribena kan?

bersama kak Es said...

@eyjalukman
heroin kak Es tu zaman Kak Es... skrg dah takde, tp kat youtube ade..mmg best blink* blink*

bersama kak Es said...

@ NUR AYNIE
pokcik tu mmg tak syokkk kan...grrrr

bersama kak Es said...

@Hazrina Erin
Erin mude lagiii..tapi time kak Es dulu katun2 dia mmg best.
skrg byk katun Jepun kan?

bersama kak Es said...

@ MyMye MyMya
best kan ? 2 singgit 2 singgit hehe

bersama kak Es said...

@ erinn kechiik
zaman sekarang kalau takde anak2 rasa mcm malas nak layan...kak Es terlekat pun sbb anak2..tapi mmg best la. Kdg Kak Es yg ajak diorg tgk kehkehkeh

bersama kak Es said...

@aida4eva
best laa kalau dapat blink* blink*
nak komen ke blog2 pun *blink *blink jek hehhe cepat dan ramai la kwn2 kite ek..

bersama kak Es said...

@ nurul nadia nasir
mmg ramai betul peminat upin&ipin ekk.. sebb suara dia sgt chumelll

bersama kak Es said...

@ Atiqah ab.Samad
thanks tiqah..nnti kak Es jenguk Tiqah ek

bersama kak Es said...

@Pembawa_Wacana
kak Es selalu terserempak dgn PW ni kat komen BA...selamat datang . tocey

bersama kak Es said...

@solo molo
mmg terbeekkk !!

bersama kak Es said...

@ nurul afifah
palinnggg chhumelll kan?

Cik Sue said...

datang dari segmen en Ben..
salam perkenalan... =D

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Mak Dara datang dari blog BA.. suka tak.. suka tak.. suka tak.. hahaha =)

i am DiDa said...

melawat dari segmen BA,salam kenal & follow (",)v

c-tea said...

minat uopin-ipin gak....hehe...seronok jadi pembaca baru blog awak....salam kenal..
video penuh maharaja lawak minggu-3

♥sophie♥ said...

hehehe,, singgah sini plak :D jgn lupe singgah fie balik yer kak es :)


comel heroin uh ;p