Pages

Wednesday, April 13, 2011

Kisah Wanita untuk Bangku Kosong

Hari ini join segmen lagi.

Kali dikhaskan untuk blogger baru macam Kak Es yang follower tak cecah puluh pun hehehe

Sape nak join boleh Klik Sini


Syaratnya sangat lah mudah. Buat je apa2 entry dgn apa2 tajuk tapi link ke Bangku Kosong 


Lepas tu LIKE je.


Entry Kak Es tentang hormati wanita...ececehh


Baik wanita, baiklah segala isi dunia. Jahat/teruk wanita..maka akan hancurlah dunia ini. POWER kan kuasa wanita. Betul...wanita dijadikan sebagai pendamping kaum adam. Nabi Adam dulu kan sunyi walaupun dah dapat duduk dalam syurga. Semua nikmat ada, tetapi masih merasa tak lengkap hidupnya. Lalu didampingkan Nabi Adam dengan Hawa. dari mana ye Hawa ni ? dari tulang rusuk Nabi Adam sebelah kiri. Bentuk tulang rusuk kan bengkok. Begitulah kejadian wanita...asalnya bengkok. Tapi bayangkan kalau nak luruskan tulang yang bengkok itu...kalau keras, apa jadi? Patahkan. Kalau tak nak patah tapi nak luruskan, perlu berhikmah dan berhemah.
Martabat wanita di angkat. Wanita boleh bergelar mengandung dan bergelar ibu. walaupun nampak seakan lemah..tapi semangatnya kental. 9 bulan dia mampu bersabar membawa bayinya dengan penuh kasih sayang. Ibu juga panggilan untuk wanita. 3 kali penghormatan untuk ibu baru lah bapa. 
Kenapa lah kak Es ni membela wanita.? Ye la..sekarang kan wanita dibuat sesuka hati. Tiap2 hari ada kes rogol, ragut...mangsanya wanita. Yang buatnya lelaki. Tak kasihankah mereka kepada kaum ini.


Tegurlah cepat2 jika nampak entry2 wanita boleh menjatuhkan martabatnya atau menggugah hati lelaki.


Terima kasih kepada Bangku Kosong rajin nak review untuk blogger baru macam Kak Es ni.

4 comments:

Sis Aieda said...

aip...
just jejak follower bangku kosong...:)

support each other..

visit my blog
http://aiedasyid.blogspot.com..

frhna ! said...

salam ! dtg dri segmen bro harulhassan :) salam kenal . jom singgah blog saye pulak ^^

azrijohan said...

dari bangku kosong:)
kite same group

Aida Awie said...

Kak Es, thanks sudi jenguk & jd follower sy..