Pages

Wednesday, August 8, 2012

Kapten Kapal Jemput Berbuka

"Sesiapa yang menyediakan makanan berbuka bagi orang yang berpuasa, baginya ganjaran seumpama pahala bagi orang yang berpuasa tanpa mengurangi sedikitpun pahalanya (orang yang berpuasa itu)." (HR Al-Baihaqi & Ibn Khuzaimah)



Nama kat meja tu nama kapten yang jemput kitaorang.
Kalau lah dia moslem , dapatlah seperti mana yang Nabi sabda kan seperti di atas.

Tapi sebab dia nak meraikan ... 
kitaorang terima je jemputan. 
Bagusnya even dia bukan moslem , tapi dia tak pulak jemput kitaorang berbuka di Lee Garden.

Berbuka kali ini kat Tanjung Puteri Resort.
Kat sini memang sedap.
Boleh dikatakan semua sedap ...

Daging Rendang Tok...last year pun amik lauk ni jugak sebab memang sedap lah !
Macam nak pi jumpa chef dia mintak resepi lak ...hehehe

Angah berbuka dengan mee kari.
Nasi tu untuk second round.
Mee pun ambik satu mangkuk je .... nak rasa sedap ke tidak .


Kakak dan abang cik makan kueteow goreng jek... 2 pinggan pulak tu.
Along opkos la nasi.

Sudah je makan nasi , kena pulak air 5 6 gelas..
dah !! tengok benda makan banyak2 kat situ sikit tak hinginnnn.

Gi surau solat. Ramai orang tengah Q ambik wudhuk.
Sayang sekali tempat wudhuk tu tersangat la open.

Kak Es cari ladies washroom.
Haaa..tak de orang ! Lega
Ambil wudhuk dengan aman.
Nak solat pulak ... Q pulak dah kat sini.
Tempat kecik sangat. Q lebih kurang 15 minit.
Solat 10 minit
Touch up muka balik 2 minit.
Dah hadam makanan kat dalam perut. Naik balik tempat tadi....lapar !!!

Tengok semua makanan mengiurkan.
Pinggan pulak tak yah dok basuh. 
2nd round please....


Potato salad with coleslaw
Yang ni memang sedap....sejuk lagi time makan tu


Serius kakak sengih sampai telinga nampak strawberi yang tersusun indah tu.
Dia pun bedal lagi.

Koko krunch pulak atas tuuuu..
ambik lagi !


Yang ni tak ambik la.
Just snap gamba tengok pinggan dia lawa



Ini pun sedap ...ambik sesudu je lalu tekak.

Besttttnyaaa tak payah nak basuh pinggan, nak kemas meja bagai.
Terus gi solat trawikh balik sambung tadarus pastu blh tidoooo ...

Sape nak jemput boleh roger2 ok hahaha









8 comments:

ainnoraini said...

sesakali berbuka diluar mmg seronokkan...lepas mkn sudah kenyang angkat kaki jer...

Sabtu lepas pun berbuka diluar jugak,rezeki ada org nk belanja pegi jer la..,

-gedek! said...

Touch up muka balik 2 minit , je?

kalau uncle mau sejam....

faoundation lagi bagai...

Anonymous said...

kami pun baru balik bukak posa di hotel. Kepten netball invite. tak pi kesian pulak. Bukan kesian kat kepten tu, kesian kat kami la dok bukak posa di rumah saja.

Hafizin Jamil said...

untung la kak es..kita ni tak de orang nak jemput lagi untuk berbuka puasa..haha

dyabunga said...

touchup muka 2minit je?kalau dya lebih 2minit..haha

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

BERT said...

besnye mkn rmai2 kt tpt yg bes lagi.. mst sdp mkanan2 tu..taun ni sy berbuka kt rumh aje.. hihi..

Namee Roslan said...

wah banyaknya makanan. baik captain tu belanja. hehe :)