Pages

Saturday, August 4, 2012

Cuti untuk Suri Rumah

Hari ini Umi tak yah masak...abi call tadi kita berbuka kat hotel .

Yeayyyyy!!! Rasa macam nak melompat sebab dah 2 minggu Kak Es masak. Pasar Ramadhan pun tak jejak kaki lagi ... fikiran pun dah buntu nak masak apa dah.

Sekali bagaikan orang mengatuk disorongkan bantal ....
Memang tarik bantal tu cepat2 nak tido hehehe...

Al hasilnya kami ke berbondong-bondong ke hotel tu... sebelum tu dah check ada certificate Halal ke tidak ... Adaaaaa.. orait !


                                  Kat sini ada ambil nombor untuk cabutan bertuah ...


                       Anak-anak dah teruja sebab time sampai orang dah mula azan. Nasib baik Bos tolong    reserved tempat ...kalau tak kelam kabut jugak la nak ambil makanan lagi, nak cari tempat lagi ... tu lah! gi lambat sangat 

Kakak kongsi nasi dengan umi. Tak boleh makan sejenis tu banyak .. sebab banyaaakkkk lagi makanan dok ada hehehe... 



Namapak ada orang tak puas hati. Dia tarik baju kakak .. nak suruh suap kat dia lah ni 

Tangan si kecik ni la !!!

Haipppp!! Faateh belum boleh makan lagi. Minum susu umi hingga 6 bulan ok !
Kasi perut 'kuat' baru boleh makan solid food. Lagi pun susu umi lagi sedap dari apa yg kakak makan tu.





Meja ni kitaorang satu keluarga punya sebab ahli keluarga yang ramai . Sila beranak ramai-ramai baru orang tak boleh tumpang huhuhu




Take a break gi solat .



Pastu sambung lagi !!
Jangan amalkan makan banyak2.
Yang ini kitaorang kongsi sekadar nak rasa je.
Yang dalam bungkusan pandan tu , ayam
Yang berbungkus aluminium foil tu .. ikan.




Rasa sikit bubur lambuk sebelum balik rumah.
Diorang sediakan hall untuk berterawikh lepas makan.


Published with Blogger-droid v2.0.6

1 comments:

Ena's Palace said...

amboi...makan sakan kak es sekeluarga yer...terbalas penat lelah kak esa selama 2mnggu memasak kat umah kan..hehehehe