Pages

Tuesday, August 14, 2012

Bukan nak ubah wajah

Dah sampai masa kulit yang tegang akan menjadi kedut ,
Tang mana cekang akan jadi kendur ..

Fitrah laaa kan.. kita manusia biasa. Begitulah seadanya ..

tapi kalau dah naik jeragat , yang tu kena la rawat takut jadi kanser kulit pulak dah.
Bukan nak ubah ciptaan Allah tapi nak menjaga pemberiannya. Nak meng-enhance-kan yang sedia ada. Tak pakai botox pun hehehe ...

Korang cari produk kecantikan berdasarkan apa ?
Dah berlonggok2 produk kat pasaran.
Yang jadikan orang yang sedia cantik sebagai duta pun berlambak. Ntah2 orang tu tak pakai pun. Lagi pun kebanyakan duta sebelum ada produk tu , kulit dia dah memang sedia santekkk... camne tu nak tahu keberkesanan ?

Kak Es sejak mencerminkan diri dah nampak macam ada tanda2 nak keluar jeragat huhuhu...sangat sedih kerana kulit terbiar dipanah UV . Tak elok tu.
Dah pernah guna macam2 produk.. tapi satu pun tak tahan lama. Awal pakai ok, pastu mula la jadi perit dan gatal2..bila tanya orang jual ... " healing process kak "
Macam tak boleh terima pun ada.

Hmmmm..last2 buat survey sendiri.
Ikut kata hati.

Tapi memang banyak bertanya lah dengan EN. GOOGLE


Terus yakin nak pakai bila banyak NO 

Simple pulak tu ...

Paling penting ada ini HALAL !..

Kita ikhtiar cari yang terbaik...keputusannya dr Allah jua




11 comments:

Ena's Palace said...

salam k.es
just nak share pengalaman saya...
saya pernah cuba tukar produk len (produk yg agak terkenal dan mahal)
tapi malangnye jerawat kuar banyak dan kulit muka jadi semakin gelap..
pastu muka byk bekas2 jerawat..sampai ade kwn sy tnye, "baru kena chicken pox ke?"
tension n frust masa tu...
terus beralih arah kepada product lama smula...serikkkkk!!

"mungkin kulit saya tak serasi ngn product tersebut"

Iffah Afeefah said...

skng pakai himalaya je

oke ke tak terpulang

janji ade pencuci

www.QueAchmad.com said...

Alhamdulillah, Abe dah dapat singgah sini & jadi sahabat disini dari www.QueAchmad.com.. InsyaALLAH, Abe akan singgah lagi sini... InsyaALLAH

doc said...

sempat tegang dan hilang jeragat sebelum raya tak...?
:)

Amie said...

Saya pun sama, awal pakai kulit nampak okey, lama-lama kulit kusam semula. Lepas tu cuba produk lain pua... dalam setahun adalah 3-4 produk dicuba, tapi alhamdulillah kulit tak rosak cuba yang tak puas hati sebab kesannya kulit licin tak tahan lama...

Acik Erna said...

assalam kak Es..pengalaman acik pun macam tu..baru guna set kedua..masalah berulang..tak tau nak buat apa dah..nasib baik kulit jenis tebal agaknya..tak mengelupas dengan teruk..sekarang ni..acik dah malas..tapi tetap jugak mencuba ..yang jenis makan pulak..tak tau lah berkesan ke tak..kak Es guna minyak rosa E tu berkesan ke..kalau ok nak jugak acik mencuba

makcikkantin said...

Selamat Hari Raya buat kak es sekeluarga......

Makcik pun sama, guna macam2 product...hmmmmm

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bkn kak es je..adik comot pun ada jeragat byk dulu2 masa peknen. puas gak nk menipiskan jegarat tu.jahat kan jeragat? suka buat hati wanita susah dan gelisah.

moga cpt hilang jeragat akak tu, amin.muahh

Rai said...

alhamdulillah so far saya guna product muka yang sekarang ni kulit bertambah elok..cuma saya yg kadang2 tak berapa nak konsisten guna..

saya biasanya guna
pencuci muka
scrub seminggu dua kali
toner
mostuirizer
night creme (paling selalu lupa nak guna)

so far lepas lebih kurang 6 bulan saya guna ni black head hilang.. tak datang dekat dah..suka sangat..

doc said...

ok.. dah update link blog lama saya..
( lupa hari tu.. ) :)

http://drsingapunyablog.wordpress.com/

BERT said...

tak salah kalau nak mencuba kan.. dapat hasil yang bagus kta pun puas hati..

selamat hari raya kak es.. maaf zahir batin yaa :))