Pages

Monday, August 27, 2012

6 bulan minum susu sahaja

Enam bulan tuuu
lamanyaaaa...

boleh ke dia hidup hanya dengan minum susu selama itu ?
Tak tinggal kulit dengan tulang ke?

Kesiannnnnnyaaa...

Kesian la kat mereka yang kesian kan baby tu ...
Tengok ni !!






Dah nak masuk 6 bulan tak sampai 2 minggu lagi ...
Bukan kata kulit dengan tulang ... tulang pun tak tau kat mana.Puas dipicit2 nak cari tulang, tapi tak juga jumpa2..

Alhamdulillah berkat kesabaran dan sokongan hubby
kak Es berjaya juga bagi EXCLUSIVE BF (breastfeeding) kat si montel ni. Memang tak campur any solid food or formula milk.
Berbaloi rasanya Allah kurniakan breast even bagi sesetengah orang hanya nampak benda tu sebagai object sex dan perhiasan sahaja.
IYEEEE!!!! ramai yang tak nak bagi susu kat anak takut tetek melayut. Sampaikan ada yang tergamak cakap sape nyusukan anak tetek melayut sampai lutut.
Otak dia agaknya kat lutut tu. AWAS !! bila nak bercakap tolong buat research dulu. Kenapa datang ayat Quran minta anak disusukan hingga 2 tahun ??
Tak de faedah ke susu ibu ?
Hello !! sampai bila boleh tegang ok . Hak anak jangan ditidakkan ye....

Kak Es mohon bagi bakal-bakal ibu , ibu yang mengandung , ibu yang tengah dalam pantang yang dah nak dekat give up ... kuatkan semangat, betulkan niat untuk susukan anak. Doa banyak2 moga2 kalian antara yang terpilih untuk menyusukan anak.

Setiap anggota yang diciptakan Allah bukanlah sia2...


5 comments:

BERT said...

skang ni banyak produk untuk elak dari melayut kan.. hehe.. saya tak sabar nak nyusukan anak sndri.. harap sampaila 2 tahun.. aminnn :))

Nadiah Sidek said...

nadiah pun alhamdulillah dapat exclusive BF anak. insyaAllah anak-anak lain pun niat nak exclusive BF juga. semoga Allah permudahkan

gadisBunga™ said...

kite mg dah banyak kali tengok baby yang fully breastfed ni tembam tembam semuanya. tahniah!

Kakzakie said...

Eeee... geramnya kakak tengok Es. Macam nak keluarkan dari monitor montel-cute-comel Es tu.

Anak kakak tiga-tiga puas minum susu badan walau masa kerja kakak bagi formula milk sebab masa kakak dulu tak ada kempen-kempen macam sekarang. Paling mudah buat kita yg susukan badan tak perlu bawa bekal masa jenjalan cuma bawa air masak kan..

GreenJade said...

ehehehe suspen je tajuk n3 sis..

sy pun berazam nk BF baby pas bersalin nnt..selagi ada produksi susu selagi itu le berazam mau BF puas2 hehehe

salam ziarah...salam AidilFitri :)