Pages

Friday, August 31, 2012

Gambar HARI RAYA 2012

Raya dah nak abis..
 Ehem , ehem...

Johor belum habis lagi. So mood raya tu masih terasa ... Esok kitaorang ada jemputan open house lagi :)
Raya tahun ni .. giliran Kak Es sambut di sebelah keluarga Kak Es di Kedah
Disebabkan kami ni dok Johor , nak ke Kedah tu merentas Perak... nak tak nak singgah sekejap di Perak.
Tak pe laaa..asalkan raya 1st tu kat Kedah..

Apasal eh nak berebut2 ...?
Korang tak kesah ?

Ohhhh.. ahkak sangat kesah!
Siap sign MOU lagi nak beraya ni. Kalau tak memang naik lesung batu pinggan mangkuk semua. TiPU je. Tak baik tau gaduh .. tapi kalau tarik muka 14 tu , Biasa la!!

Sampai Kedah petang last puasa .. sempat lagi berbuka dengan mak & abah & adik2
Sempat lagi request abah belikan buah tembikai nak buat air tembikai.

Entah berapa jenis air terhidang .. tp sebabkan ramaiii. Semuanya BO LIAO
Malam Raya seperti tahun2 sebelumnya kami ( kak es skip selang setahun sebab raya balik ikut turn ) mengadakan bacaan tahlil sempena mengingati ahli2 keluarga yang telah meninggal dunia. Menghadiahkan bacaan2 ayat suci dari keturunan mereka moga doa2 kami dimakbulkan. Moga mereka tahu yang kami tetap mengingati mereka walaupun mereka sudah tiada bersama kami di sini.
Harapan Kak Es ..moga anak2 dan zuriat kak Es kelak akan melakukan perkara yang sama. Pada masa kita di alam sana ...pastin kita sangat memerlukan doa2 dari zuriat kita kann.

Setelah bertahlil , abah bagi chance untuk semua diantara kami bersuara kot ada yang tak puas hati ke , marah ka , makanan tak cukup ka, sebab lepas tu acara bermaafan pulak.

Layan je gamabar2 ni ....


Takbir dikumandangkan secara bergilir2... bukan ayah je , anak lelaki pun diberi peluang bertakbir.

Sebelum nak ikut tu muka macam terpaksa je... nak buat baik memang kena paksa..
Lepas tu diorang yang SUKA :)

Girls team ...
I follooowwww


Masing-masing menghayati alunan takbir .... ada juga yang nak jadi tekong kat tengah tu

Anak2 kecil pun join sama walaupun budak joho tu demam sebab jalan jauh :'(
Nenek pun tak lepaskan peluang


DUIT RAYA TIME !!

Sapa nak duit ...silakan beratur
untuk anak2 je eh ! eh ! Mak anak pun sesat gak



Jangan kasi ibu tau duit ni ... keh keh keh



Eh ! Eh ! Mak budak sorang lagi ambik kesempatan :P


Bersalam salaman dan bermaaf-maafan

SELAMAT HARI RAYA EIDULFITRI dari KAK ES & KELUARGA

My LOVEs

My Family


Keluarga besar Kak Es :)







5 comments:

Tinta Asyraf said...

Salam perkenalan.

Silah berkunjung ke blog saya di www.tintaasyraf.com

Artikel baru saya : Apa Erti Kemerdekaan Buat Kamu?

Terima kasih.

Tinta Asyraf said...

Apalah sudi kiranya jika blog saya terdapat di blog list saudara/i.

Terima kasih banyak-banyak dan salam perkenalan.

Syazwan Che Deraman said...

wah, bagusnya takbir ramai ramai macam tu.

by the way, bagus lah abah bagi chance bersuara kot kot ada yang tak puas hati.

takda la orang cakap, bermaaf maafan yang kosong.

Afifah Bt. Alias said...

Amboi. beraya sakan! ehhe

Crew Fathi said...

Selamat Hari Raya Juga... ^_^