Pages

Tuesday, June 12, 2012

Tempat Menarik Sekitar Johor

Ini cerita time cuti sekolah hari tu...

Al kisah , keluarga terdekat kak Es datang dari Kedah - Kelantan - Johor
Baru lah mereka tersedar ..bahawasanya perjalanan ke Johor tu amatttttlah jauhnya. ( sebab kalau balik raya je, orang pelik apasal la kitaorang ni lambat sangat sampai. Kalau dah dengan anak kecik, memang tak boleh tak berhenti bersantai hehehe alasan on the way balik kampung nak singgah Cameron Highland lagi )
Kalau orang lain balik... 12 jam boleh sampai Johor - Kedah
tapi kalau family kak Es 20 jam baru sampai

Tempat mula-mula sekali of course la yang terdekat dengan rumah kak Es... Taman Bukit Layang-layang. Kalau kat signboard tulis Muzium Layang-layang... tp kitaorg tak panggil muzium sebab gi situ bukan nak masuk muzium.. tp nak bersantai kat padang yang seluas saujana mata memandang.

berkelah ok!


nampak kan membukit gitu belakang abang cik . 


Tempat yang agak jauh dari rumah, tapi still dekat. Dekat tak la dekat sangat sejam lebih je. Tanjung Balau.
Pasir macam debu..halussss 
Tempat berteduh pun banyak sebab banyak pokok2.
Toilet untuk mandi lepas terjun dalam laut pun ada... RM1 kalau mandi
kalau nak buang benda2 dalam perut RM0.50



makan nasi tomato bersama ayam masak merah...
wallawehhhh makan di bawah pokok ketapang 
dengan hembusan bayu sangat2 merangsangkan untuk makan bertambah2


See our kiddos !! Ini dah ketengah dah ni...air masih ditahap selamat ... paras lutut je 
Tu yang best bawa budak2 ni.
Pantai yang sangat landai...



Crystal clear kan airnya .... siap nampak tangan lagi dok tahan kat bawah tu ekekeke
(konon macam berenang la tu..pecah rahsia sebab air jernih :P )

Boleh baring2 lagi...


Okay nanti kita sambung lagi cerita sempena musim cuti. Jalan2 tapi BAJET :)

2 comments:

Citra NaniZam said...

wah bestnya pantai tu.. citra duk johor pon tak g lagi tanjung balau tu ye kak es.. boleh ajak en hubby try lah ni

Citra NaniZam said...

wah bestnya pantai tu.. citra duk johor pon tak g lagi tanjung balau tu ye kak es.. boleh ajak en hubby try lah ni