Pages

Monday, June 25, 2012

Malacca with LOVE

Malacca with love ..

Tak abis lagi jalan-jalan Johor dah skip ke Melaka pulak dah

Ini rezeqi namanya...
Tak plan pun.
Hubby Kak Es balik keje petang tu...
Jom teman abang gi Melaka. Kena out station 2 hari.
Pergi la packing, meh sini abang pegang faateh ( baby ).

Sekarang ke?
Yeeee...
Tapi nanti dok kat hotel je. Abang kena gi ke laut.
Ada wifi tak?
Haisshhhh .. :P

Lalu kami pun bertolak ke Melaka selepas solat Maghrib. On the way ke sana , kak es call hotel. Mostly dah penuh sebab Singaporean turun diorg ada cuti apa ntah.

Alahaiiii...tido dalam kete ke kite ?
Last call Hotel Pantai Puteri.
Ada kak bilik 1 Queen bed.
Ok...booked !

Dah sampai sana sudah larut malam
Pepagi esoknya husband di jemput kawan ke jeti nak ke kapal yang jaraknya lebih kurang 2 jam..

Kak Es???
kami lepak dan golek2 lepas breakfast.
Pastu call receiptionist tanya apa yang ada kat situ
Swimming pool !!!
Cepat2 tukar baju 

Dah puas..rasa lapar la pulak.
Kak Es bawa anak-anak susur sepanjang pantai puteri
Cantik sangat...









Ada bot2 nelayan 
Kata pak cik tu
petang kejap lagi ada nelayan bawa naik ikan fresh!

Bestnya kalau bawa peralatan BBQ

Next time boleh buat family gathering kat sini.
Pantai cantik
Ikan fresh !!