Pages

Wednesday, December 28, 2011

Colmar Tropicale ala2 berada di Jepun dan Francis

Kesinambungan dari kisah MENGIDAM ni

Malam tu kitaorang checkin je kat Bentong umah adik Kak Es sebab dah kekenyangan.

Pagi2 esoknya adik kak es dah siap prepare sandwich dengan bihun goreng ,

pastu mula la dok merancang nak gi Fraser's hill. tapi macam prefer lagi gi Berjaya Hills ... dekat je ngan umah si Angah ni.

Tempatnya macam gi oversea ....

Macam gi French jeeee...

French kat Bukit Tinggi... kalau dari KL ikut Genting Sempah.

Ni la Colmar Tropicale

Berjaya Hills... Best tempatnya sangat dingin dan gerimis.
Tempat tinggi sokmo gitu cuacanya.
Pokok2 pun semuanya berwarna 'segar'

Cantik sangat.
Jiwa Kak Es sesuai sungguh dengan tampat camni. Takde sesak... natural , selesa

Kalau dapat berlama2 di sini pun .. ahkak sukaaaaaa




Menapak nak ke Japanese Garden tu macam nak putus urat kentut.
korang elok la pakai sport shoes. Nak best lagi buka kasut....
Memang mencabar betul la!!


Love is ALL AROUND


Mengimbau kembali kenangan ketika belajar dulu.... masuk hutan
Memang BEST...


Waaaa....ramainya peminat jepun kak Es hehehehe

Ni sape2 nak rasa budaya Jepun meh sini....
Nak minum cara Jepun,
nak pakai kimono
nak duduk cam Jepun duduk tu....

Ha..tak yah pi jauh2... Gi je Colmar Tropicale ni
Tempat yang sangat cantik.

Bunyi2 ungka dan burung bagaikan
muzik yang mencuit hati.

Sungguh terleka kat sana.
Nak berlasak dengan aktiviti flying fox pun boleh,
nak rock climbing pun ada,
nak horse riding pun je....

Next post kak es cerita pasal horse riding pulak k.. :)




13 comments:

Eera Shera said...

bestnye..tak nah smpi lg..cantik pemandangan ;)

mas saari said...

saya pun pernah pi sini, best jugak!

blog-tips-kurus said...

even dah pergi 2x, still nak pergi lagi. awesome! :-)

MulutPayau said...

tak pakai ke kimono tu????

Akak tak pernah sampai ke situ...

eiyzniey said...

Seronok nyee kan..
:)

Pen Biru said...

mcm kat oversea la pulak..huhuu

iSWa said...

Wah, bestnye Kak Es.. Cuti yg paling bermakna bg seorang ibu yg sedang mengidam.. hehe

BeloG MTT said...

Wahhh bestnya Kak Es gi bercuti.

H.J said...

macam mana urat kentut kak eh..?putus ke tak..?hahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

owh..bukit tinggi ke?adik lum sampai sana lg kak.asik faser hills je tiap tahun.cantik!nak gi gak!!!!

Namee Roslan said...

aaa, teringin nya pergi sana. cantik tepat dia. nyaman je :D

Ain Dzaya said...

bestnyerr..mengidam dapat pi jalan2 kat genting..

DrSinga said...

sejuk tak Kak !?