Pages

Wednesday, December 28, 2011

MENGIDAM..

Dah masuk kandungan ke lima ni baru la kak Es pandai mengidam.
Anak2 sebelum ni, siap hubby offer nak makan itu ini. Tapi tak kesahhhh punn.

Tup-tup masa cuti Hari Natal hari tu , teringin sangaaaatttt nak makan yang ni >>>>>





.


..


....



Ikan Patin Masak Tempoyak @ Temerloh 

Korang jangan buat tak endah kalo wife ke, nenek ke, mak sedara ke... mengidam !!

Memang mengidam tu  terasa SESaNGAAAATTT nak makan benda tu .( harap2 bukan ngidam yang bukan2)

Tak hairan la dulu one of my friend ngidam nak makan sabun .... and she really ate it !!!

Kak Es ..syukurrrrr sangat ngidam masak tempoyak patin ni. Tapi masalahnya jauh la dari Pasir Gudang ni. Nasib baik en.somi sanggup melayan kerenah isterinya ini.
gara2 tengok youtube jalan2 cari makan. Lepas ni dia dah larang tengok JJCM lagi dah... KEH KEH KEH

Sakit kalau nak makan makanan yang susah nak dapat. Yang ini pun jauh juga la kami menempuh perjalanan nak dapatkan semangkuk Patin tempoyak ni.

Dah dipujuknya dia sanggup masak ... tapi selera kak Es tetap nak masak tempoyak Temerloh ni jugak !!!

Apa pun TERIMA KASIH banyak2 ye laling ... hehehe

Pagi tu lepas breakfast roti canai, kami bertolak menuju ke Temerloh demi semangkuk ikan patin masak tempoyak....
Dengan berpandukan arah yang di short cut oleh IsWa ..
bertolak lah kami ke sana .
Hampir 6 jam perjalanan ....

Menyusuri segala halangan cewahhhh...


Singgah makan durian... sepanjang jalan tu, wangi dengan durian jeee



Nasib baik la nak layan kerenah si istri ni huhuhu.... 




Nasibbbbb palingggg baikkkk !! kedai yang satu ni buka...lain2 kedai semua tutup sebab cuti agaknya.
Memang rezqi Kak Es lahhhh.


Tu pun dah banyak yang luak. Bukan sebab kak Es sorang je tau !!

Memang ramai makan kat situ.




Sori la...gambar selepas je sempat nak snap. Yang sebelum tu.... huh! sampai je nasi memang tak nampak apa2 lagi dah....

Asalnya semangkuk je. Orang lain tak nak makan. Anak2 kata " Umi mai sini semata2 nak makan yang ni ja ka?"
HAHAHAHA
Pastu bila tengok Uminya makan sampai berpeluh2...... masing2 cuba sikit.
Dari semangkuk tambah lagi semangkuk.

Hubby tengok ...ishhhhh tak leh jadi ni, dia pun minta sepinggan nasi lagi....
Pastu , tambah lagi semangkuk !!!

mak aihhhh!! sape yang ngidam ni KEH KEH KEH

Jadi lah 3 mangkuk Ikan Patin Tempoyak hidangan kami sekeluarga.
Nak balik siap tapau lagi ... huhuhu

Hari pun dah malam... nak balik pun mata dah ngantukkkk .

Check in je kat umah adik Kak Es di Bentong.
Memang dah spare baju sorang sepasang in case tak sempat balik 

12 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh mmg terbaik la patin tempoyak kak es sayang. adik dulu selalu singgah mkn patin kat temerloh sblm blk kampus kat jengka.


akak..akak warga woodtech ke?tgk gmbr akak semalam.

bersama kak Es said...

@Lydia Miza

memang TERBAEKKKK... akak baru tau benda yang akk tak suke ni sebenernye sedapppp bangat !!

Tgk gambar kat ne? Akk pioneer Woodtech kat Jengka dulu hehehe... berkawan la dgn budak Dpim :)

Citarasa Rinduan said...

awat kak mengidam patin temerloh jer, kedai ayu jika ada patin mmg ayu masak lemak tempoyak.. hehhehe

mujur dapat gak.. first time tgk pic kak es. tak sesuai lah panggil kak.. sbb kak es sangat muda
en suami pun muda.. hanya sebab anak2 dah besor2 jer.. hehhe

ariana said...

Akak pun org Temerloh..mmg pantang..pantang jumpa gulai tempoyak ikan patin ni, gerenti habis..:)

bersama kak Es said...

@Citarasa Rinduan

ayu cuba upload masuk youtube..confirm lepas ni ada ibu ngandung nak g sana hehehe...
nnti kak es nak singgah juge kulai tu.. tungguuuuuu

panggil je kak es...lebih mesra gitewww :)
tak muda dah la..masuk area separuh umur nabi

bersama kak Es said...

@ ariana
uisshhh...kalo org temrloh pun nampak masak tempoyak ni, memang bukan salah ibu ngandung la gi cari masakan ni kannnn...

memang sedap ariana kannn :)

fRaMe+LenSeS said...

Alhmdllh syukur. Akhirnya dpt gak kak mkn. ;)

fRaMe+LenSeS said...

Akhrnya. Hihihi dpt rs la ngidam tu cmna. Adk y bl nk mkn ni pn nk jgk2. Klu akak y pegnen ni adk tatau aa. Hihi

mas saari said...

ikan patin temerloh memang maveles kak!

Eera Shera said...

peveret sy tu patin tempoyak! sedapnye..sy yg x mengandung pun ngidam gak haha..sporting la suami kak es.. ;)

iSWa said...

Salam Kak Es,

Alhamdulillah, guidance yg diberi utk ke Temerloh dpt membantu. Tp, yg cedihnye.. org bg guide ni pn lom pernah makan ikan patin tempoyak ni kt tpt tu.. Kalo ngidam lg, bgtau ye.. kite g sama.. (boleh ke gitu?) hehe..

Namee Roslan said...

tak pernah makan pun seumur hidup. tibe2 rse macam nk makan !! hehe. teringin tibe2. cicah roti sedap ni. hehe