Pages

Saturday, October 29, 2011

Baby 10 cm

Dah lama tak berblog...rindu seyyy

Alhamdulillah kesihatan dah semakin baik. Mabuk2 pun dah makin ok cuma jgn sesekali makan nasi....nnti otomatik jd otoman hehehe....muntah .

Tak pe la..umi redho. Baby punya pasal apa pun ok...jgn mengidam yang bukan2 udah ler..
Ada tau kawan kak Es suka makan sabun time preggy. nak buat camne dah katanya itu yang sedap. Hmmmm....macam2 kan?? Tapi itulah ujian untuk kami2 ni.

Buat masa ni menu wajib madu, kekacang dan roti...buat alas perut pagi2. Nasib sangat baik bila Mr. Right suka pulak goreng cucur bilis ( jemput2 bilis ) ohhhh sungguh berterima kasih...

Hubby Kak Es tak lah pandai nak mengadun macam Che Mat tuuuu..tapiiiiiii dia pandai carik yang ni


untuk sarapan dan bawa bekal pegi keje.....

Dah masuk 5 bulan mengandung terasa dah gerakan2 kecil. Last scan masa tu 10cm ...10cm !! yeeeee 10 cm cube amik pembaris ukur....kecil je kan. tapi dah nampak bentuk manusia cuma jejari je belum terbentuk... tengok jantung pun dah mula berdegup. togkorak bahagian kepala pun dah complete...masya Allah hebatkan kuasa Allah. 10cm pun dah bersifat. Anak2 yang lain pun kagum sangat tgk adik mereka :)

Insya Allah next week scan lagi nak tengok pembesaran baby....mesti lebih mengagumkan tambah2 pulak kalau dapat scan masa baby tgh bergerak...
Nanti kak es update lagi :)


10 comments:

Citarasa Rinduan said...

assalamualaikum kak Es

patutlah lama ayu tak bertemu kak es di dunia maya..
rupanya kak mengandung.. bakal ke 4 ya??
tahniah kak..

moga kak dan bb sihat..
part mengidam tu.. hahhahaha
biasa kan..

Miss Kagimoto said...

semoga sehat selalu !! :)

Mak Su said...

salam kenal!! alamak! terkejutnya saya... saya pun dipanggil dengan nama Es di itm dan di sekolah! wow!!!

anyway, jangan makan sabun time pregnant ya... hehehe

Gen2Merah said...

moga sehat selalu ya kak es.. moga berbahagia bersama kandungan... mesti baby tu comel nanti .. ehe

salam kunjung mengunjung.. ada masa jenguk2 lah blog Gen2Merah ye.. salam persahabatan.. (",)

FasiHaH SupiaN said...

wahhh seronoknya kak es!

ijA said...

kak es jaga diri elok2...

Cheq Sue said...

wah...bakal menambah seorang ahli baru rupanya...tahniah kak es...do take care wokeh.. :)

sarah-najwan said...

sama la kita..hehe..

ada rasa menguit2 dlm perut..

mabuk jg da kureng cuma minat mmblog mmg beku terus..seb baik aktif pulok fb..

bersama kak Es said...

Citarasa Rinduan :
yang ke 5 dah ayu hehehe

terima kasih atas doa :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

alhamdulillah akak makin sht, dpt alas perut sikit dah cukup kak buat tenaga.

masya allah...memang indah saat menatap anak dlm kandungan kan akak.10cm dah sebesar tapak tgn rasanya kot.cukup sifat dan aktif bergerak..cuma blh terasa sgt sbb belum padat perut tu.indahnya saat mengandung.nak mengandung gak lah...hehe