Pages

Monday, August 22, 2011

Puasa kita diterima ke REJECT ??

Indicator nak ukur puasa kita ALLAH terima ke tidak ?

Jom check >>


  • masuk Ramadhan kita ni seorang yang cepat sangat nak marah/baran macam ni

  • dah nak akhir niii... kita menjadi lebih sabar dan penyayang. Dah tak cengei dah :D


  • Sebelum puasa kita KEDEKUT kalah haji Bakhil

  • Dah nak akhir Ramadhan ni... alhamdulillah kita lebih sedar apa yang ada pada kita tu bukan Hak kita sepenuhnya. Lebih tersentuh hati menjadi PEMURAH


  • Sebelum Ramadhan punya la MALAS ya amat !!

  • Dah nak akhir Ramadhan ni ...ringan tulang !! tak yah suruh tapi sendiri boleh bikin :)

  • Sebelum Ramadhan Quran tu dah berhabuk -------- dah nak habis ni, Quran tu la jadi peneman seharian

  • Sebelum Ramadhan orang dah nak azan Asar , kita bru nak takbir solat Zohor -------- dah nak akhir Ramdhan ni kita dah bersolat jemaah bersama2

Kalau sebelum Ramdhan dan dah nak habis ni SAMA jugak atau lebih teruk ----- kena check balik there's must be something wrong, sebab musuh ketat kita dah di rantai. Takut2 musuh tu DIRI kita sendiri.
Allah dah jamin gandaan pahala di bulan ni. Nafsu pun dah terduduk sebab kita dah kurang makan. Kalau tak banyak pun , perlu ada anjakan pada diri kita....

Sebelum berlalunya bulan ini masih ada baki untuk terus kita kuatkan diri dan jiwa

Sama-samalah kita jadikan bulan yang penuh berkat ini untuk menjadi insan yang lebih BAIK



















20 comments:

Akito Boron said...

smoga ramadan ni xreject dan ade baki2 pahala bnyk utk bekalan esok lusa. :)

pic sempoi!

fRaMe+LenSeS said...

terima kasih kak berkongsi. .;) kena check ni..

Anaa said...

Semoga Ramadhan ini membuahkan hasil yang berlipat ganda... :)

mas saari said...

insyallah, semoga kebaikan itu terus berkekalan samada sebelum atau selepas Ramadhan... amin!!

aizamia3 said...

moga amalan di bulan puasa ni diteruskan sehingga ke bulan-bulan seterusnya..

sarah-najwan said...

puasa kali ni saya byk tinggal..sudah 17 hari tinggal..hari ni sejak jumaat lepas gagahkan diri utk puasa..dugaan dgn kemabukan yg teruk..

Nur Hawa Mohd Zin said...

puasa kali ni awe pertama kali kerja taska..jadi dugaan kesabaran tu mmg banyak..alhamdulillah masih terkawal :)

Dr. Ben said...

ayuh sama2

- abdul hadi abdul muti - said...

memang kena cek balik ni. huhu. selain tu, kena kena berusaha untuk istiqamah. jangan bulan puasa je kita rajin yedak. semoga amalan mulia di bulan ramadhan akan berkekalan hingga bila-bila

makcikkantin said...

moga puasa kita tahun ni lebih baik dari yg sebelumnya...

selamat hari raya buat kak es sekeluarga, maaf zahir batin

Ajeyy Rawk said...

salam Ramadhan, Ajeyy ziarah sini yerr..
kat bawah ni ada sikit entry dari Ajeyy, mintak pandangan dari semua yaa.. :)

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/exam-pmr-penting-juga-sebenarnya-dalam.html


http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/hantu-bergambar-di-sebelah-ahmoi.html


p/s : Selamat hari raya, maaf zahir dan batin . 0-0 :))

FasiHaH SupiaN said...

insyaAllah, doa sama-sama...

aizamia3 said...

moga berkekalan dan diterima hendakNYA..

selamat hari raya Aidilfitri buat kak Es dan keluarga.. ;)

MulutPayau said...

Selamat hari raya utk kak es....

cik asam jeruk said...

terima kasih kak saling mengingati.tapi gamba kucing kemas rumah tu seyes comel.kekeke.

btw da folow blog ni :)

Niena Pengembara Ilahi said...

lma xtgk kak es update blog.. bizi yeee

gedek! said...

well written!

Dda Ly said...

thanks for sharing dear..:)

salam kenal..
meh ke rumah..
mia & fisioterapi
keep in touch...♥♥♥

aisyaazman said...

www.aisyah-aisyah-aisyah.blogspot.com dah tukar ke www.puingpelangi.blogspot.com :)

aisyaazman said...

www.aisyah-aisyah-aisyah.blogspot.com dah tukar ke www.puingpelangi.blogspot.com :)