Pages

Thursday, August 11, 2011

Tips Wardina latih anak berpuasa secara AMANAH !!


jom nak latih anak2 puasa.
latihla mereka dengan penuh kasih dan sayang. Bagi tau pengertian sebenar puasa tu apa supaya mereka tidak merasa terseksa malah merasakan puasa itu satu perjuangan.
Biar mereka amanah ... tidak sampai terpaksa masuk toilet minum air !!!

Sebenarnya kalau dilatih dengan pengertian .... nyatalah puasa itu mampu meningkatkan jati diri

9 comments:

shahjiehan said...

bagus wardina ni...die beli buku katun tuh! mmg bgus!

WanYgBest said...

kak es, thank you sbb share video ni kat sini... saya xde anak lgi (suami pun xde lg..hahaha) tp sgt membantu utk masa hadapan yang gemilang.. =)

Nini Hartini said...

aritu pun ada dgr bual bicara dgn wardina..mg barguna apa yg dikongsikan... lepas dgr, esoknya terus terangkan kt anak-anak pasti tujuan dan hikmah puasa..

yg penting, betulkan solat dulu...

L said...

anda seorang yg pemarah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

leyzajamil said...

Alhamdulillah..syoknya berpuasa dengan mama wardina ni..

Kakzakie said...

Setiap ibu punya cara tersendiri dlm mendidik anak untuk berpuasa. Begitu juga dgn solat dan lain-lainnya...

**::CIKNUURUL::** said...

wardian mmg mnddik ank2 die dgn baik,.sgt mmementingkn pnddikan untuk ank2 die scara islamik,.hehe,.bgus la umi wrdina ni,.kite bley ikut cara die,.

makcikkantin said...

love wardina......suka style tudung dia punn, very kemas

Melur Jelita said...

Benarrrrrr